Išankstinė „Kino pavasario“ premjera: kauniečiams pristatyta festivalio programa | Kas vyksta Kaune

Išankstinė „Kino pavasario“ premjera: kauniečiams pristatyta festivalio programa

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto kameriniame teatre snieguotą pirmadienio vakarą atėjo pavasaris. Tiesa, jis atėjo ne su šiluma ir sprogstančiais medžių pumpurais, bet visomis kino naujienomis.

Šiuo renginiu duodamas startas kasmetiniam festivaliui „Kino pavasaris“. Pasveikinti organizatorių su dar viena pradžia atvyko ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Renginio metu svečiai buvo trumpai supažindinti su festivalio programa bei pakviesti pasižiūrėti vieną jos filmų – dokumentinį pasakojimą „Silvana“. Tai – istorija apie Švedijos hiphopo dainininkę, aktyvią kovotoją už lygias moterų teises ir prieš homofobiją. Merginos tėtis kilęs iš Sirijos, o mama – iš Lietuvos, kurią Silvana paliko praėjus vos keleriems metams po gimimo. Šios atlikėjos dar negirdėjusiems žiūrovams ji bus didelis įkvepiantis atradimas.

23-iasis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ vyks kovo 15–29 d. 11-oje šalies miestų. Praėjusiais metais „Kino pavasaris“ pritraukė 114 250 žiūrovų, tad yra didžiausias kino renginys Lietuvoje ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Visą 2018 m. „Kino pavasario“ filmų programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA