Kauno rajone sulaikyta kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip pusę milijono eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sulaikyta kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip pusę milijono eurų

VSAT inf. 2018/03/05 16:33
VSAT nuotr.

Kauno rajone pasieniečiai sulaikė beveik 185 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip pusė milijono eurų. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams taip pat įkliuvo jas krovę keturi Kauno savivaldybės gyventojai.

[galerija kiek=”4″]

Šeštadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos bei Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai Kauno rajono Miškinių kaime surengė operaciją.

Jos metu buvo sulaikyti 47-erių, 54-erių, 56-erių ir 59-erių Kauno savivaldybės gyventojai, kurie iš ūkiniame pastate sukrautų medinių dėžių į polietileno maišus krovė cigaretes ir jas nešė į lauke stovėjusį automobilį „Ford Mondeo“.

Patikrinę ūkinį pastatą ir automobilį, VSAT pareigūnai iš viso rado 184 140 pakelių cigarečių „NZ Gold Super“, „Minsk Capital QS“ ir „Fest“. Visos cigaretės paženklintos Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje yra 546 896 eurai.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Kauniečių ketveriukę VSAT pareigūnai tą pačią dieną uždarė į areštinę. 47 metų ir 59-erių vyrus teismas leido suimti mėnesiui, o 54-erių ir 56-erių kauniečius – 10 dienų. „Ford Mondeo“ ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

2017 m. pasieniečiai iš viso sulaikė daugiau kaip 1 mln. 222 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. 85 proc. jų buvo pažymėti Baltarusijos banderolėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA