Prezidentė apdovanojo mažuosius kauniečius už originalią iniciatyvą minint Vasario 16-ąją | Kas vyksta Kaune

Prezidentė apdovanojo mažuosius kauniečius už originalią iniciatyvą minint Vasario 16-ąją

Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė nuo šiol per valstybines šventes į viršų kels iš šalies vadovės Dalios Grybauskaitės rankų gautą trispalvę. Šią garbingą dovaną jie pelnė už išskirtinę idėją švenčiant Valstybės atkūrimo šimtmetį, kuri baigėsi netikėta pažintimi su kaimynais estais.

Vasario 16-osios išvakarėse mokyklos ir darželio „Šviesa“ auklėtiniai kartu su pedagogais bei namiškiais į dangų paleido tris puokštes geltonų, žalių ir raudonų helio pripildytų balionų. Prie jų buvo prikabinti vokai su 100 idėjų, kodėl Lietuvoje gyventi gera. Visus laiškus parašė mokyklos-darželio auklėtiniai kartu su tėvais.

Praėjus lygiai parai po šventės, vasario 16-osios vidurdienį mokyklos-darželio „Šviesa“ feisbuko paskyrą pasiekė žinutė Estijos. Tenykščiai gyventojai pranešė džiugią žinią apie surastą mažųjų kauniečių „oro pašto“ siuntinį. Paaiškėjo, kad žalieji balionai, per parą nuskridę apie 400 kilometrų, nusileido Estijoje, miškelyje netoli sienos su Latvija.

„Labai simboliška, kad tokio netikėtumo sulaukėme kaip tik tą akimirką, kai visoje Lietuvoje per iškilmingus minėjimus į viršų kilo Lietuvos Respublikos vėliavos. Šis sumanymas – tai visos mūsų bendruomenės bendras nuopelnas. Šventėje, kaip įprastai, su auklėtiniais dalyvavo ir jų tėvai, kiti artimieji. Tokios yra mūsų tradicijos. Tą žalių balionų puokštę į dangų paleido vienos trečiokės senelis“, – pasakojo mokyklos-darželio „Šviesa“ direktoriaus pavaduotoja Erika Vaidelienė.

Estijos gyventoja balionus pastebėjo visai prie namų išėjusi su vyru pasivaikščioti. Iš pradžių jiedu pamanę, jog tai kokių nors vestuvininkų „siuntinys“. Tačiau priėję arčiau ir pamatę prisegtus laiškus atkreipė dėmesį į vaikišką rašyseną. Moteris nesuprato, kas ten parašyta, tad suvedė keletą raktinių žodžių internete ir netrukus atrado nuotraukas, kuriose buvo įamžinta šventiška balionų paleidimo akimirka. Anglų ir rusų kalbų nemokanti estė paprašė dukters, kad ši padėtų parašyti atsakymą apie radinį.

„Neturėjome net minties, kad mūsų balionai gali nukeliauti taip toli, net iki Estijos. Dabar su šia estų šeima tapome neakivaizdžiais bičiuliais, tad šventėme ir Estijos nepriklausomybės dieną vasario 24-ąją. Išvakarėse paleidome į dangų mėlynus balionus – vieną jų valstybinės vėliavos spalvų“, – pridūrė E. Vaidelienė.

Originalus ir netikėtai pasibaigęs kauniečių sumanymas sužavėjo ne tik kaimynus estus, bet ir Lietuvos Prezidentę. Mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė tapo vienais iš laureatų šeštus metus Dalios Grybauskaitės inicijuotoje akcijoje „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

Kovo 2 d. jie drauge su keliomis dešimtimis bendraminčių iš visos Lietuvos dalyvavo Prezidentūroje surengtoje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje ir atsiėmė šalies vadovės dovaną – valstybės trispalvę. Be to, specialioje interneto apklausoje ši iniciatyva sulaukė didžiausio lankytojų palaikymo ir pelnė specialų prizą.

„Džiaugiamės mūsų mažųjų kauniečių išradingumu ir Prezidentės įvertinimu. Visas šis nuotykis ir galiausiai už tai gautas garbingas apdovanojimas įrodo, kad net ir vaikų idėjos išvien su suaugusiųjų palaikymu gali atnešti puikių, pasididžiavimo vertų rezultatų. Tiek Kaune, tiek ir visoje šalyje vis labiau įsisąmoniname, jog sąvoka „formalusis švietimas“ toli gražu neprivalo nuolat būti suprasta pažodžiui ir raidė raidėn“, –kauniečius už nekasdienišką pasiekimą gyrė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pasak jos, šiemet tarp pusantro tūkstančio šalies vadovės globojamai akcijai pateiktų Vasario 16-osios iniciatyvų buvo ir daugiau Kauno mokyklų bei darželių įgyvendintų šventiškų idėjų. Vicemerė įsitikinusi, jog tai taps pavyzdžiu visiems kauniečiams valstybines šventes minėti skambiai ir išskirtinai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA