„Eurovizijos“ atrankose: pagarba Noreikai, ašaros, techniniai nesklandumai ir paskutiniai bilietai į finalą | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ atrankose: pagarba Noreikai, ašaros, techniniai nesklandumai ir paskutiniai bilietai į finalą

delfi.lt 2018/03/04 09:50

Prieš savaitę paaiškėjo pirmieji trys „Eurovizijos“ atrankų finalo dalyviai: Jurgis Brūzga, „The Roop“ ir Kotryna Juodzevičiūtė. Šėštadienio vakarą paaiškėjo dar trys dalyviai, keliaujantys į finalą.

Antrojo pusfinalio metu susikovė septyni dalyviai: Monika Marija, Paula, „Twosome“, Ieva Zasimauskaitė, „Saulės Kliošas“, Marija Grabštaitė ir Ruta Loop.

Į finalą pateko tik trys iš septynių dalyvių ir visos jos – merginos: Monika Marija, Paula ir Ieva Zasimauskaitė.

Ieva tiek iš žiūrovų, tiek iš komisijos sulaukė daugiausia taškų. Bendroje lentelėje antra liko Monika Marija, trečia Paula.

Didįjį finalą per LRT televiziją pamatysime kovo 11-ąją. Vakaro metu paaiškės, kas atstovaus Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ gegužės mėnesį Portugalijoje.
„Gyvenimas tęsiasi, tęsiasi ir „Eurovizija“, – po maestro išreikštos pabargos prabilo M. Stonkus ir pradėjo eurovizines atrankas.

Šeštadienio vakarą komisijos kėdes užimė žurnalistas Ramūnas Zilnys, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, muzikantas Arnoldas Lukošius ir muzikologas Darius Užkuraitis.

Pirmoji scenoje pasirodė Marija. Komisija tikino, kad tiek daina, tiek atlikimas yra geras, nors tokių dainų konkurse kasmet būna ne viena.

Nemažai komplimentų sulaukė ir antrieji scenoje pasirodę „Twosome“ vaikinai. Tiesa, šie vietoje pripučiamo flamingo scenoje pasirodė su pliušiniais žaisliukais. R. Zilnys patikino, kad geriau būtų grąžinti flamingą. Ir ne tik. Jo nuomone, reiktų grąžinti flamingą bei, sėkmės atveju, net ir sukurti jam atskirą feisbuko paskyrą.

Trečioji scenoje pasirodė Ieva Zasimauskaitė. Ji atlieka dainą apie meilę iki paskutinio atodūsio. Atlikdama dainą Ieva taip susijaudino, jog net pravirko. Ji sunkiai tvardėsi ir klausydama komentarų, nors šie buvo itin palankūs.

Paula šį kartą kiek pakeitė pasirodymą – jis tapo visiškai minimalistinis ir tai pavergė komisiją. Dalia Ibelhauptaitė kalbėjo, kad ji buvo pirma šį vakarą, į kurią buvo gera žiūrėti visą laiką: nuo pražių iki pabaigos. „Mano numeris vienas šį vakarą“, – sakė Dalia.

„Saulės Kliošas“ sulaukė pasiūlymo išversti dainos žodžius į anglų kalbą, bet jie patys tikino, kad tokių minčių neturi ir džiaugiasi lietuvišku dainos tekstu.

Po specialaus balsavimo į atrankas sugrąžinta Ruta Loop atliko nuotaikingą pasirodymą ir taip pat sulaukė palankių komentarų.

Daugybės komplimentų sulaukė ir Monika Marija, kuriai komisija tik patarė nevengti teatrališkumo.

Visiems dalyviams pademonstravus savo pasirodymus, vedėjai pakvietė peržvelgti visų dainų pasirodymus. Deja, prasidėjus reportažui nebuvo girdėti garso, tad po kelių dainų vaizdinio pakartojimo vedėjai tai nutraukė, atsiprašė už techninius nesklandumus ir eteryje pasirodė reklama.

Po visų pasirodymų laidos vedėjai pakalbino ir LRT studijoje vakarą leidusį Kauno miesto vicemerą Simoną Kairį. Šis pažadėjo, jog kovo 11-oji tiek kauniečiams, tiek Kauno svečiams paliks įspūdį, o „Eurovizijos“ finalas „Žalgirio arenoje“ bus vyšnia ant šventinio torto viršaus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA