Nauja paroda Kauno fotografijos galerijoje: apie perestroiką ir pankuojantį jaunimą | Kas vyksta Kaune

Nauja paroda Kauno fotografijos galerijoje: apie perestroiką ir pankuojantį jaunimą

Organizatorių nuotr.

Antradienio vakarą, kovo 6d., 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks Igorio Mukhino parodos „Aš mačiau Rokenrolą“ atidarymas, kuriame dalyvaus ir fotografijų autorius. Parodoje pasakojama apie perestroikos laikotarpiu Sovietų sąjungoje susiformavusį pankroko ir rokenrolo judėjimų fenomeną. Mukhninas sekė muzikantus ir jų gerbėjus slaptuose koncertuose, užkulisiuose ir kasdieniame gyvenime.

Aštuntajame – devintajame dešimtmečiuose sukurtose fotografijose galima atpažinti svarbiausias to meto muzikos figūras: Borisą Grebenščikovą (Aquarium), Viktorą Cojų (Kino), Viačiaslavą Butusojų (Nautilus Pompilius), Konstantiną Kinčevą (Alisa), Piotrą Mamonovą (Zvuki Mu) ir kitus. Paroda „Aš mačiau Rokenrolą“ – tai ne tik muzikinius judėjimus, bet ir besikeičiančią SSRS santvarką ir anuometinę atmosferą įamžinanti fotografijų paroda.

Igoris Mukhinas gyvena ir dirba Maskvoje, yra dalyvavęs tiek asmeninėse tiek grupinėse parodose Rusijoje bei kitose šalyse, tarp kurių: retrospektyvinė paroda Maskvos multimedijos meno muziejuje (2017); ROSFOTO muziejuje bei parodų centre Sankt Peterburge (2016); Le Kremlin-Bicètre festivalyje Prancūzijoje (2013); Sankt Peterburgo valstybiniame muziejuje (2003).

Mukhinas yra išleidęs ne vieną fotografijos albumą, jo darbai yra žinomose meno kolekcijose, kaip valstybinėje Tretjakovo galerijoje, Tarpdisciplininio meno muziejuje (Maskva), Modernaus meno muziejuje (Niujorke), Korkorano meno galerijoje (Vašingtonas), Nacionaliniame šiuolaikinio meno fonde (Paryžius), Vienos muziejuje (Viena), Panizzi bibliotekoje (Italija).Menininkas dirba lektoriumi Maskvos A. Rodčenko fotografijos ir tarpdisciplininio meno mokykloje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA