„Scooter“ šviesų ir muzikos šou sprogimas Kaune | Kas vyksta Kaune

„Scooter“ šviesų ir muzikos šou sprogimas Kaune

delfi.lt 2018/03/03 22:09

Po metų pertraukos į Lietuvą sugrįžo legendinė vokiečių techno muzikos grupė „Scooter“. Šeštadienį Kaune griaudi pasaulinio grupės koncertinio turo „Wild & Wicked“ hitai.

Kol pats šokių muzikos genijus Hansas Peteris Geerdesas, žinomas sceniniu pseudonimu H. P. Baxxter arba tiesiog Scooter, ruošiasi savo grandioziniam pasirodymui, scenoje jį „apšildo“ šokių ikonomis vadinami „Brooklyn Bounce“, Vokietijos techno muzikos projektas „U96“ ir europietiškojo repo pionierius Nana.

Jau nuo pirmųjų koncerto akimirkų publiką stebina lazerių ir šviesų šou, kurį sukuria scenoje įrengti rombo formos LED ekranai. Pirmieji ant scenos pasirodo „U69” grupės nariai, vilkintys slidininko kostiumais. Pasirodymas prasideda „Love Has No Color“ dainos miksuote.

Netrukus sceną papuošia šokėjos. Diskotekinės muzikos ritmu šokančios merginos audrina vyriškos lyties atstovus.

Nuo veido nusiėmę kaukes, „U69” nariai pasisveikina su susirinkusiaisiais bei toliau tęsia savo pasirodymą. Pirmose eilėse stovintys techno muzikos fanai ritmingai ploja ir kilnoja rankas į orą.

Po šiokios tokios šių laikų elektroninės muzikos dozės ant scenos žengia kviestinė viešnia iš JAV Terri Elaine Bjerre su daina „Feels Like Forever“. Atrodo, kad sugrįžimas į 90-uosius įvyko.

Skardžiabalsė atlikėja kaip reikiant įaudrina publiką. „Its My Love Religion“ jau galima girdėti ir salėje.

Desertui „U69” pasilieka garsiausią savo hitą – „Das Boot”, kuris skamba kiek kitaip, nei 90-ųjų muzikos gerbėjai yra įpratę girdėti.

Po trumpos pertraukėlės ant scenos startuoja „Brooklyn Bounce”, kurie, atrodo, taupytis nesiruošia. Galinga klubinės muzikos banga drebina arenos stogą.

„Lietuva, pradedam vakarėlį, garsiau, stipriau, greičiau“, – šaukia grupės lyderis Dennisas Bohnas.

D. Bohnas yra pagarsėjęs savo „firminiu“ šokėjos pakėlimu į orą. Raumenų kalnas tokios progos nepraleidžia ir Kaune. Dainos „Lets Go Crazy“ metu smulkutė mergina kyla į orą.

T-Bone pravardę turintis Dennisas ir toliau stebina savo pasirodymais. Šį kartą atlikėjo rankose degantys fakelai. Elektroninės muzikos koncertas kartu tampa ir ugnies rijikų šou. Baigę savo siautėjimą „Brooklyn Bounce“ nariai nuo scenos palydimi gausiomis ovacijomis.

Trečiasis „apšildyti“ „Scooter“ pasirodo reperis Nana. Pirmą kartą Lietuvoje koncertuojantis atlikėjas saldžiažodžiauja.

„Man teko koncertuoti Rygoje ir Taline, bet tikiuosi, kad Kaunas bus garsesnis, nei abu šie miestai kartu sudėjus“, – į publiką kreipiasi Nana bei pradeda savo pirmąjį savo hitą.

Kartu su reperiu scenoje ir egzotiško grožio atlikėja Christine De Eusebio. Švelnus dainininkės balsas puikiai akomponuoja hip-hopo veteranui.

Užgrojus dainai „Lonely“ arenoje stovintys žmonės kyla iš savo vietų, vieningai linguoja rankomis ir šoka.

„Prieš palikdami jus norime pasakyti kai ką iš savo širdies, jūs geresni ne tik už Rygą ir Taliną, bet ir Maskvą“, – sako Nana.

Dar neprasidėjus pagrindiniai koncerto daliai, arenos koridoriuose galima girdėti garsius „How Much is the Fish“ ir kitas „Scooter“ dainų fragmentus traukiančius fanus.

Apie koncertuojančias grupes

„Brooklyn Bounce“ per pastaruosius 12 metų tapo viena įtakingiausių ir sėkmingiausių trance ir techno grupių pasaulyje. Kolektyvas pardavė 2,5 milijono singlų ir išleido 8 albumus.

Užkariavę šokių aikšteles tokiais muzikos hitais, kaip „Get Ready To Bounce“, „The Real Base“, „Progressive Attack“, „Club Bizzare“ ir daugeliu kitų, scenoje kolektyvas „Brooklyn Bounce“ išsiskiria ne tik savo muzika, bet ir mistiškais šou, kurie nepalieka abejingų.

Vokietijos techno muzikos projektas „U96“ išgarsėjo 1991 metais su vienu garsiausių muzikos hitų „Das Boot“. Po įspūdingos debiutinio singlo sėkmės grupė toliau tęsė veiklą leisdami tokius hitus kaip „Love Sees No Colour“, „Night in Motion“, „Love Religion“.

Reperis Nana, kuris devintajame dešimtmetyje tiesiog okupavo grojamiausių kūrinių topus. Turbūt būtų sunku rasti bent vieną devintajame dešimtmetyje augusį šokių muzikos gerbėją, kuris nežino tokių kūrinių kaip „Lonely“, „Dreams“, Let It Rain“, „Remember The Time“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA