I. Strazdauskaitės nužudymas: prokurorai baigė tyrimą, bet taško nededa | Kas vyksta Kaune

I. Strazdauskaitės nužudymas: prokurorai baigė tyrimą, bet taško nededa

delfi.lt 2018/03/02 12:50
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ikiteisminiame tyrime dėl pernai kovo 5 d. pagrobtos ir nužudytos Ievos Strazdauskaitės priimtas sprendimas paskelbti apie ikiteisminio tyrimo pabaigą, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot prokurorų, tai reiškia, kad, atlikus visus būtinus veiksmus, penki įtariamieji ir visi kiti proceso dalyviai, kurių iš viso yra dvidešimt, turi teisę per dviejų mėnesių terminą susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Toks susipažinimo terminas nustatytas atsižvelgiant į proceso dalyvių skaičių ir į tai, kad du iš jų yra Latvijos piliečiai. Proceso dalyviai taip pat turi teisę teikti prašymus dėl papildomų tyrimo veiksmų atlikimo.

Jei tokie prašymai bus teikiami, jie bus nagrinėjami ir vertinami nustatyta tvarka. Pasibaigus šiam etapui bus surašytas kaltinamasis aktas ir byla perduota teismui.

Tyrimui vadovaujančio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento vertinimu, didelės apimties ir sudėtingą tyrimą atlikę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai surinko pakankamai reikšmingų duomenų apie 2016 m. balandį įvykdytą Latvijos piliečiui priklausančio lengvojo automobilio ir kito turto pagrobimą bei pernai 2017 m. kovą įvykdytą I. Strazdauskaitės užpuolimą, neteisėtą jos laisvės atėmimą, nužudymą, jos vairuoto automobilio pagrobimą bei kitas šių įtariamųjų įvykdytas nusikalstamas veikas.

Trims iš jų pateikti įtarimai dėl nužudymo bei dalyvavimo kitose nusikalstamose veikose. Jų atžvilgiu taikomas suėmimas.

Kiti du asmenys įtariami dalyvavę pagrobiant svetimą turtą.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir asmenys, prisijungę prie padarytų nusikalstamų veikų, tai yra – įgiję ir realizavę nusikalstamu būdu gautą turtą, slėpę nusikalstamu būdu įgytus daiktus. Jų atžvilgiu tyrimas yra tęsiamas.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo medžiagą sudaro daugiau nei 20 tomų. Tyrimo metu buvo atlikti šimtai įvairių proceso veiksmų, įskaitant apklausas, įvykio vietų apžiūras ir kitus, gauta daugiau kaip 30 specialistų išvadų.

Detalesnė informacija apie tyrimo metu nustatytas įvykdytų nusikaltimų aplinkybes bus pranešta surašius kaltinamąjį aktą ir perduodant bylą į teismą, nurodė prokurorai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA