Kilus diskusijoms dėl per brangių bilietų į „Eurovizijos“ finalą Kaune, stabdoma bilietų prekyba | Kas vyksta Kaune

Kilus diskusijoms dėl per brangių bilietų į „Eurovizijos“ finalą Kaune, stabdoma bilietų prekyba

DELFI nuotr.

Vienas svarbiausių metų muzikinių įvykių – nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Dar vasario mėnesį konkurso organizatoriai paskelbė, jog atrankų kulminacija įvyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Konkurso gerbėjams apsidžiaugus, jog renginys taps dar prieinamesnis ir daug daugiau žmonių galės gyvai stebėti didįjį finalą, džiugesys dingo, išvydus bilietų kainas.

Gerbėjai žada tuščią areną

Portalui „Kas vyksta Kaune“ savo pastebėjimus dėl kainų į kovo 11-ąją vyksiantį konkurso finalą išdėstė ir skaitytoja Akvilė. Mergina teigia, jog bilietų kainos, lyginant su praėjusių metų renginiu Klaipėdos „Švyturio arenoje, išaugo net kelis kartus. „Šiemet pigiausias bilietas į renginį kainuoja nuo 12,50 eurų ir siekia net daugiau nei 30 eurų, o praėjusiais metais Klaipėdoje žmonės mokėjo po 3-5 eurus,“ – laiške dėsto skaitytoja.

Panašų susirūpinimą išreiškė ir konkurso gerbėjai viešoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje, sukurtai būtent diskusijoms apie šių metų konkursą. Išvydę bilietų kainas konkurso mylėtojai šmaikščiai vieni kitų teiravosi, ar šie yra pasiruošę konkursui tuščioje arenoje.

Išaugo renginio mastas ir kaštai

Siekdami išsiaiškinti, kodėl kainos taip stipriai skiriasi, portalo žurnalistai susisiekė su nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos prodiuseriu Lauru Lučiūnu. Pašnekovas apgailestavo, kad gerbėjus nustebino aukštos kainos, tačiau pastebėjo, jog kainos išaugimą lėmė daug veiksnių. „Reikia pastebėti, jog praėjusiais metais renginys klaipėdiečiams buvo nemokamas – buvo taikomas tik minimalus arenos mokestis, tačiau renginio kaštus visiškai padengė Klaipėdos savivaldybė ir nacionalinis transliuotojas. Šiemet turime daug didesnę areną ir lėšų nebeužtenka,“ – teigia L. Lučiūnas.

Prodiuseris taip pat atkreipė dėmesį, jog šiemet konkurso finalui iškelta dar aukštesnė kartelė – renginys bus sudarytas iš dviejų dalių, kurių viena bus skirta iškilmingam Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimui, o antroji – tradicinis konkurso finalas. „Renginyje dalyvaus ne tik konkurso finalistai, tačiau ir kiti garsūs Lietuvos atlikėjai. Taip pat sulauksime ir svečių iš užsienio, tad renginio dalyviams nusivilti tikrai neteks,“ – kalbėjo pašnekovas.

L. Lučiūno paminėta renginio dalis, skirta Kovo 11-osios iškilmėms, yra finansuojama Kauno miesto savivaldybės. Šiemet Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiams Kauno savivaldybė skyrė per 79 tūkst. eurų. Visą dieną Kauno gatvėse vyks įvairūs valstybės šventės paminėjimui skirti renginiai, o vakarinis koncertas „Žalgirio“ arenoje – vienas jų. Apjungus šventinį koncertą ir nacionalinį konkurso atrankos finalą minėtų lėšų visiškai finansuoti renginio kaštus neužtenka.

Stabdoma prekyba?

Tačiau prieš kelias valandas žurnalistams nusprendus apsilankyti bilietus į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą platinančioje platformoje bilietai.lt pastebėtas įdomus dalykas – bilietų įsigyti neįmanoma. Paspaudus ant bilietų įsigijimo nuorodos, portalo lankytojams yra pranešama, jog ieškomas puslapis neegzistuoja.

Susisiekus su nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos organizatoriais paaiškėjo, jog šiuo metu vyksta derybos su potencialiu rėmėju, kurio indėlis leistų bilietus gerokai atpiginti arba renginį kauniečiams pasiūlyti net nemokamai. Portalas „Kas vyksta Kaune“ operatyviai informuos skaitytojus apie galimus pokyčius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA