Kauno tarybos posėdyje iškeltas A. Kupčinsko išlydėtuvių į Seimą klausimas | Kas vyksta Kaune

Kauno tarybos posėdyje iškeltas A. Kupčinsko išlydėtuvių į Seimą klausimas

„Kas vyksta Kaune“ montažas nuotr.

Šiandien Kauno miesto savivaldybėje vykusiame tarybos posėdyje aptarti ne tik su miestu susiję klausimai, tarp kurių 2018 metų Kauno biudžeto paskirstymas, bet ir užsiminta apie Tėvynės Sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nario Andriaus Kupčinsko išlydėtuves. Šis Tarybos posėdis pastarajam buvo paskutinis. Nuo kovo A. Kupčinskas pradės darbą Lietuvos Respublikos Seimo nario poste.

Vasario 27-ąją tarybos posėdyje aptariant vieną iš paskutiniųjų aktualijų dėl Kauno miesto savivaldybės Kontrolės komiteto 2018 metų veiklos programos patvirtinimo, prie tribūnos stovėjusiam Kontrolės komiteto pirmininkui A. Kupčinskui buvo užduotas klausimas: „Kada išleistuvės?“ – pasigirdo balsas iš salės.

Buvęs Kauno miesto meras atsakymo ilgai neieškojo: „Aš pamenu, kad 2016 metais vykstant Seimo rinkimų kampanijai, meras (aut. past. Visvaldas Matijošaitis) žadėjo, kad, jei išeis Kęstutis Pūkas arba A. Kupčinskas, tai jis organizuos balių. Aš laukiu tų žodžių įgyvendinimo“, – šyptelėjo jis.

V. Matijošaitis nekomentavo pastarojo teiginio, o tarybos posėdžio pabaigoje tarė: „Noriu informuoti, kad kitas Tarybos posėdis vyks kovo 20 dieną, mums gaila, bet posėdis bus be Andriaus“, – kalbėjo meras.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su A. Kupčinsku, politikas sakė, pats neketinantis rengti išleistuvių šventės, o jo žodžiai, nuskambėję tarybos posėdžio metu, tebuvo priminimas to, ką prieš kurį laiką buvo sakęs V. Matijošaitis.

„Man nereikia nei pompastikos, nei išlydėtuvių. Politiko jau toks darbas – pabaigi vieną, pradedi kitą. Nors man pačiam ir netikėtas mano išėjimas į Seimą, bet jo sureikšminti tikrai neketinu. Pompastikos man nereikia. Matyt, kažkas labai norėtų pasistengti, kad kuo greičiau išeičiau“, – spėliojo būsimasis Seimo narys.

Pasak jo, nors didžiąją laiko dalį netrukus teks darbuotis Vilniuje, Kauno jis palikti neketina. „Darbo vietos pokytis dar nereiškia, kad tai taps ir gyvenamąja vieta. Visi mokesčiai nuo gaunamų pajamų vis tiek pateks į Kauno miesto biudžetą. Patirtis rodo, kad iš kituose miestuose dirbančių kauniečių miestas gaudavo naudos. Aš taip pat kažkiek prie to prisidėsiu“, – kalbėjo A. Kupčinskas.

V. Matijošaičio patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius, paklaustas ar Kauno miesto meras ketina suorganizuoti A. Kupčinsko išlydėtuvių šventę, išliko slėpiningas: „Negalima nuspėti, galbūt kas nors šį tą surengs, bet meras kol kas neplanuoja paminėti tokio įvykio“, – teigė T. Grigalevičius.

Primename, kad TS-LKD nariui Tadui Langaičiui atsisakius nario mandato, galimybė užimti jo vietą Seime atsirado A.Kupčinskui. Pastarasis buvo pirmasis po brūkšnio sąraše, todėl šis postas pasiūlytas būtent jam.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA