Ar Kaune liks vietų nemokamam automobilių stovėjimui? | Kas vyksta Kaune

Ar Kaune liks vietų nemokamam automobilių stovėjimui?

Organizatorių nuotr.

Penktadienį radijo laidoje „Kas vyksta Kaune?“ diskutuota dažnam vairuotojui opiu klausimu – automobilių statymu ir aktyviais su tuo susijusiais pokyčiais centrinėje miesto dalyje pastaruoju metu. 

Per gana trumpą laiką mieste pakeista ne tik automobilių statymo zonų lokacija, bet ir jų įkainiai. Tačiau kauniečiai savo įpročių nekeičia, – nors ir piktinasi didesnėmis kainomis, automobilius vis tiek stato bei skundžiasi vietų transporto priemonėms statyti trūkumu.

Kokias naujoves Kaune ruošia diegti automobilių parkavimosi tvarką mieste kuruojantys specialistai – ar kauniečiams dar brangs automobilių statymas? O gal transporto priemones bus galima pastatyti ir nemokamai?

Šias aktualijas portalo „Kas vyksta Kaune“ vadovas ir įkūrėjas Vaidas Pilkauskas radijo laidoje aptarė su Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotoju Dariumi Razmislevičiumi.

„Jei gatvės yra apkrautos tiek, kad atvykę žmonės neranda, kur pasistatyti automobilių – viena iš priemonių – kelti parkavimosi kainą, ir atvirkščiai, jei kuri nors gatvė yra pastoviai tuščia – nėra automobilių, laikyti pakankamai didelę kainą taip pat netikslinga“, – komentavo D. Razmislevičius.

Pasak jo, šiemet ketinama pažerti ir naujovių – visi vairuotojai, įsigiję metinius, ketvirčio ar mėnesio trukmės automobilių stovėjimo leidimus, negalės statyti savo transporto priemonės geltonai pažymėtoje zonoje. Esą mąstoma ir apie tai, kad net ir mokamose automobilių parkavimo vietose Kaune ateityje būtų įvestas valandų limitas. Tačiau visa tai dar reikia aptarti su Kauno miesto savivaldybės atstovais. Manoma, jog toks sprendimas galimai išspręstų tam tikrų gatvių nuolatinės apkrovos dilemą.

„Neseniai atsirado naujovė – yra keletas aikštelių miesto centre, kur, pavyzdžiui, yra žalia zona ir galima nusipirkti žalios zonos leidimą, leisiantį statyti transporto priemonę toje konkrečioje aikštelėje. Tokių leidimų – didelė paklausa. Jų nėra tiek, kiek galbūt norėtų miestiečiai“, – kalbėjo pašnekovas.

Tokio pobūdžio automobilių stovėjimo aikšteles planuojama plėsti. Tiems vairuotojams, kurie gyvena daugiabučiuose ir grįžę namo ne visada randa, kur savo kieme palikti turimą transporto priemonę, radjo laidoje „Kas vyksta Kaune?“ D. Razmislevičius sakė, jog mieste atsirado alternatyva – mokamos ilgojo stovėjimo aikštelės su galimybe įkrauti netgi elektromobilį ar pasistatyti dviratį.

Taip pat, pasak „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojo, jau pradėta keisti senuosius parkomatus naujais. Juose sumokėti rinkliavą už automobilio stovėjimą bus galima suvedus transporto priemonės valstybinį numerį, nereikės išduoto kvito palikti ant prietaisų skydelio.

„Per artimiausias savaites bus pakeistas kitas trečdalis parkomatų. Juose ketinama įdiegti bekontakčių banko kortelių skaitytuvus, kuriais vairuotojai galės susimokėti už automobilio stovėjimą“, – kalbėjo D. Razmislevičius.

Apie laidą „Kas vyksta Kaune?“

Diskusijų laidos apie Kauną ir kauniečius „Kas vyksta Kaune?“ per „Žinių radiją“ transliuojamos penktadienais 14 val. 35 min. Laidų vedėjai – portalo „Kas vyksta Kaune“ vadovas ir įkūrėjas Vaidas Pilkauskas ir portalo redaktorė, žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA