Vaistų davimu darželinukui kaltinama auklėtoja neigia savo kaltę | Kas vyksta Kaune

Vaistų davimu darželinukui kaltinama auklėtoja neigia savo kaltę

BNS 2018/02/22 13:06
Lopšelis-darželis „Bitutė“ / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje Kauno darželio auklėtojos padėjėja kaltinama vaikui sugirdžiusi raminamųjų vaistų.

Neviešame posėdyje pradėtas įrodymų tyrimas, apklausti nukentėjusio mažamečio artimieji. „Pradėtas įrodymų tyrimas dėl kaltinamosios Jelenos Grabnickienės. Teismui suteikus jai galimybę pasisakyti, pastaroji paaiškino, kad parodymus duos vėliau – šioje teisminio nagrinėjimo stadijoje parodymus duoti ji atsisakė“, – žurnalistams po posėdžio sakė kalinimą byloje palaikanti prokurorė Renata Oželienė.

J. Grabnickienė savo kaltę kategoriškai neigia ir, pasak prokurorės, „teisminio proceso metu laikosi stojiškai, neslėpdama neteisėtai apkaltinto asmens įvaizdžio“.

Ji kaltinama girdžiusi mažametį vaistais, nuo ko jam sutriko sveikata. „Apklausta nukentėjusio mažamečio aplinka: mama, močiutė, išsiaiškinome kai kurias svarbias tyrimui aplinkybes. Iš tiesų tyrimas yra sudėtingas, aplinkybės nėra tokios paprastos, kaip atrodytų iš šalies, jas reikia tirti nepaprastai kruopščiai“, – sakė prokurorė.

R. Oželienė minėjo, kad teisėsauga sulaukė kitų tėvų informacijos, jog jų vaikai buvo vangūs ir galėjo taip pat gauti raminamųjų, tačiau tuo metu jų sveikata netirta, todėl apie šiuos atvejus nėra surinkta pakankamai duomenų.

„Mes gavome tėvų pranešimų, kad jie buvo pastebėję panašaus pobūdžio reakcijas, tiesa, jos nebuvo tokios kaip šiam vaikučiui, dėl kurio mes ir nagrinėjame baudžiamąją bylą, bet panašias vangumo, mieguistumo, perdėto ramumo reakcijas liudija ir kitos mamos. Problema yra ta, kad nė viena negali pasakyti nei datos, nei laiko. Paprastai tėvai pasakoja, kad manė, jog jų vaikai tiesiog yra pavargę“, – sakė prokurorė.

Posėdis byloje buvo paskirtas ir anksčiau, bet tuomet neįvyko, nes į jį negalėjo atvykti prokurorė ir advokatė.

Skandalas dėl raminamaisiais apsinuodijusio dvejų metų berniuko kilo pernai metų spalį. Pastebėjusi, kad jos iš darželio pasiimtas vaikas yra vangus, į medikus kreipėsi jo mama. Ligoninėje nustatyta, kad berniukas yra apsvaigęs nuo psichotropinių raminamųjų vaistų, todėl apie įvykį pranešta teisėsaugai.

Atlikus kratas darželyje, trijų darbuotojų rankinėse rasta raminamųjų vaistų, priskiriamų benzodiazepinų grupei – tokių aptikta ir vaiko organizme. Auklėtojos vaistams receptus turėjo. Darželio administracija po pranešimų apie įvykį pareiškė, kad vaikas vaistų galėjo gauti ugdymo įstaigoje.

Antradienį teisėsauga dėl fizinio smurto prieš vaikus įtarimus pateikė kito Kauno vaikų darželio auklėtojai. Tyrimas pradėtas po tėvų skundo, kad auklėtoja trankė vaikams per rankas, ėmė už kaklo bei kitais veiksmais sukėlė mažamečiams fizinį skausmą, naudojo psichologinę prievartą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA