Iškilo grėsmė asmens duomenims: sukčiai apsimeta „Regitros“ darbuotojais | Kas vyksta Kaune

Iškilo grėsmė asmens duomenims: sukčiai apsimeta „Regitros“ darbuotojais

BNS 2018/02/22 13:17
Asociatyvi / A. Stackevič nuotr.

„Regitra“ įspėja dėl feisbuke įstaigos darbuotojais apsimetančių sukčių, siūlančių įsigyti vairuotojo pažymėjimą ar už pinigus išlaikyti vairavimo egzaminus už kitą asmenį.

„Regitra“ įspėja, kad gavę pinigus, sukčiai paprastai dingsta – raginama jiems nepatikėti savo asmens kodo, neskubėti vykdyti nurodymų, o apie sukčiavimą pranešti „Regitrai“ arba teisėsaugai.

Anot „Regitros“, dažniausiai sukčiai socialiniame tinkle „Facebook“ tokias nelegalias paslaugas siūlo apsimesdami tikrais „Regitros“ darbuotojais: pasisavindami asmens duomenis, jie sukuria netikrą anketą, o tam, kad pasiektų kuo daugiau žmonių, savo pasiūlymus skelbia įvairiose skelbimų grupėse.

„Tokia nelegalia veikla užsiimantys asmenys dažniausiai pasirenka tuos įmonės darbuotojus, kurie nėra užsiregistravę „Facebook“ ir nedalyvauja socialiniuose tinkluose. Taigi, darbuotojui, kurio vardu sukurta anketa, tampa daug sudėtingiau pastebėti jo tapatybės vagystę“, – sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Įstaiga primena, kad „Regitroje“ veikianti Antikorupcijos komisija priima anoniminius pranešimus dėl galimo sukčiavimo, nelegalios veiklos, neteisėto įmonės vardo panaudojimo ar kitų įtarimų, pasitvirtinusi informacija perduodama teisėsaugai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA