Naujas verslo centras Kaune: neteks sukti galvos, kur pastatyti automobilį | Kas vyksta Kaune

Naujas verslo centras Kaune: neteks sukti galvos, kur pastatyti automobilį

Vizualizacija / Organizatorių nuotr.

Intensyvi biurų pastatų plėtra skatina plėtotojus ieškoti vis naujų sprendimų, kaip pritraukti nuomininkus. Todėl Kaune projektuojant A klasės verslo centrą „Konversus“ vietoje standartinių erdvių buvo pasirinktos lanksčios modulinės sistemos, ant stogo atsirado erdvi terasa su vaizdu į Kauno marias, o šalia – 227 vietų nemokama automobilių stovėjimo aikštelė.

Toks projektą plėtojančios bendrovės „Verslo vystymo centras“ sprendimas pasiteisino – 2018 m. gegužę duris atversiančiame A klasės verslo centre dar nesibaigus statyboms beveik trečdalis patalpų jau buvo išnuomota.
Bendras nuomojamas plotas – biurų, prekybinės, sandėliavimo patalpos – sudaro 5,3 tūkst. kv. m. Pastatas yra 3 aukštų, ant stogo įrengtos modernios poilsio zonos ir kt. Verslo centro statybos truko ilgiau nei metus, darbai pradėti 2017 m. pradžioje. Iš viso į šį projektą investuota apie 3,5 mln. Eur.

Daugiau vietos automobiliams

Pasak projektą plėtojančios bendrovės „Verslo vystymo centras“ direktorius Tautvydo Jarušonio, Kaune, kaip ir kituose Lietuvos didmiesčiuose, renkantis vietą biurui, prekybai ar kitai komercinei veiklai, svarbus vaidmuo tenka susisiekimui, infrastruktūrai, o paskutiniu metu – ir automobilių stovėjimo vietoms. Ne paslaptis, kad dažnai bandoma sutaupyti būtent jų „sąskaita“, todėl vėliau tiek verslo centre įsikūrusių įmonių darbuotojai, tiek svečiai susiduria su nepatogumais: arba nėra kur pastatyti automobilio, arba jis vos „įtelpa“ į stovėjimo vietą.

„Mes pasirinkome kitą kelią – šalia verslo centro antžeminiam automobilių stovėjimui numatytas didesnis nei 5,7 tūkst. kv. m plotas. Tai bus viena didžiausių nemokamų automobilių stovėjimo aikštelių Kaune. Iš viso bus įrengtos 227 vietos – vienam automobiliui skiriamas net 18 kv. m plotas, žmonėms su negalia bus 11 vietų“, – teigia jis.
Taip pat numatyta įrengti specializuotas elektromobilių įkrovimo stoteles bei dviračių laikymo vietas.

Ekonomiškas išlaikymas

Verslo centras „Konversus“ įsikūręs itin patogioje Kauno vietoje – Pramonės pr. ir Chemijos g. sankirtoje, kur susikerta arterinės gatvės. Dėl gero susisiekimo tiek su aplinkiniais rajonais ir miesto centru, tiek su Tarptautiniu Kauno oro uostu ir galimybės pasiūlyti patrauklią nuomos kainą, tai gali būti konkurencingas pasirinkimas ir alternatyva sostinei.

Pastato išorės ir vidaus darbams pasirinktos inovatyvios technologijos, kokybiškos medžiagos, sumontuoti 3 stiklo paketų langai bei visur įrengtas modernus ir ekonomiškas LED apšvietimas, todėl patalpų eksploatavimas yra labai ekonomiškas.

„Visame pastate įdiegta viena pažangiausių „Mitsubishi electrics“ technologijų, todėl klientai gali savarankiškai reguliuoti, kokią oro temperatūrą palaikyti patalpoje. Tereikia parsisiųsti specialią programėlę į savo mobilųjį telefoną ir viską galima valdyti tiesiai iš jo“, – teigia T. Jarušonis.

Papildoma motyvacija darbuotojams

Verslo centre „Konversus“ vidaus patalpų projektavimui naudojamos lanksčios modulinės sistemos, leidžiančios jas pritaikyti klientų poreikiams, įrengti „coworking“ stiliaus darbo vietas, ko dažnai pageidauja užsienio kapitalo įmonės.

Dėl itin geros garso izoliacijos pastate sumontuotos lubos yra vienos brangiausių Lietuvoje, naudojama patvari, labai kokybiška anglų gamintojo kiliminė danga. Kiekviename aukšte darbuotojų ir svečių patogumui yra trys liftai, iš jų vieno keliamoji galia – 1200 kg (galima transportuoti įvairius daiktus, prekes, baldus ir kt.), taip pat įrengti 9 sanitariniai mazgai (WC), 3 virtuvės, veiks viešojo maitinimo įstaiga.

„Dar vienas svarbus dalykas – poilsio zonos. Ant pastato stogo yra suprojektuota 302 kv. m terasa su nuostabiu vaizdu į Kauno marias, bus sukurtos žaliosios zonos darbuotojų poilsiui“, – sako „Verslo vystymo centras“ direktorius T. Jarušonis ir pabrėžia, kad užsienio kompanijos jau seniai daug dėmesio skiria papildomam darbuotojų motyvavimui darbo vietoje, pamažu tai ateina ir į Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA