Kauno LEZ teritorijos sėkmė: vokiečių įmonė „Continental” investuos 95 milijonų eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno LEZ teritorijos sėkmė: vokiečių įmonė „Continental” investuos 95 milijonų eurų

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Kauno LEZ valdymo bendrovei 2017-ieji buvo rekordiniai metai – pritrauktas didžiausias plyno lauko investuotojas Lietuvos istorijoje – vokiečių įmonė „Continental“, kuri įsikurs 13 hektarų žemės sklype, esančiame Kauno LEZ teritorijoje.

Per artimiausius penkerius metus ši įmonė, statysianti elektronikos komponentų gamyklą, ketina investuoti 95 milijonus eurų bei sukurti 1000 darbo vietų. Vieno iš automobilių rinkos lyderių „Continental” sprendimas įsikurti būtent Kauno regione atskleidžia, kad Kaunas turi didžiulį potencialą pretenduoti tapti automobilių pramonės centru.

„Kaunas – modernus industrinis regionas su puikiai išvystyta infrastruktūra bei aukštos kvalifikacijos specialistais. Visa tai padaro šią vietovę mums tobula. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad turėsime pirmąją „Continental” gamyklą Lietuvoje. Padedant Lietuvos vyriausybei ketiname baigti gamyklos statybą bei pradėti veikti pilnu pajėgumu iki 2019 metų vidurio”, – teigia „Continental“ gamyklos Kaune vadovas Shayan Ali.

2017 metais apie įsikūrimą Kauno LEZ taip pat paskelbė kita Vokietijos automobilių pramonės įmonė „Hella”, kuri investuos 30 milijonus eurų ir sukurs 250 darbo vietų. Kartu su amerikiečių medicinos įrangos gamintoja „Hollister Inc.” (50 milijonų eurų, 300 darbo vietų), lietuvių baldų gamintojais „Freda“ (42 milijonai eurų, 240 darbo vietų) ir daugybe kitų investuotojų Kauno LEZ tapo regiono lyderiu, pritraukiančiu didelio masto investicijas. Iš viso per 2017 metus į šią teritoriją pritraukta 246 milijonai eurų investicijų.

Kauno LEZ valdymo bendrovės direktorius Vytautas Petružis teigia: „2017 metai buvo ypatingai investicijomis sėkmingas ir derlingas laikotarpis Kauno LEZ, o sutartis su „Continental” – bene geriausas to įrodymas, vainikuojantis ne tik 2017-uosius, bet ir visą LEZ veiklos laikotarpį. Per pastaruosius keletą metų augome labai sparčiai, todėl nuolatinis tarptautinių įmonių susidomėjimas mumis parodo, kad tapome konkurencingu regionu Europoje. Esame tikri, kad ir toliau išliksime solidūs partneriai esamiems bei būsimiems investuotojams, ir tai leis pritraukti dar daugiau įmonių, susijusių su automobilių pramone ir ne tik, taip padarant Kauno LEZ teritoriją dar didesniu automobilių pramonės centru”.

Kauno LEZ valdymo bendrovė savo veiklą pradėjo 2004 metais ir nuo to laiko pritraukė 32 investuotojus, kurie kartu užima 103 hektarus ploto, tai yra 19% visos Kauno LEZ teritorijos. Visas Kauno LEZ investicijų skaičius siekia 634 mln. eurų, iš kurių 70 procentų yra tiesioginės užsienio investicijos (TUI).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA