Nauji Vyriausybės užmojai: siūlo receptinius vaistus parduoti internetu | Kas vyksta Kaune

Nauji Vyriausybės užmojai: siūlo receptinius vaistus parduoti internetu

BNS 2018/02/21 18:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybė teikia Seimui svarstyti pataisas, kurios įteisintų galimybę nereceptinius vaistus parduoti ne tik vaistinėse ir leistų vaistinėms internetu prekiauti receptiniais vaistais.

Internetu vaistus būtų galima įsigyti turint elektroninį receptą. Pacientai, kuriems išrašytas elektroninis receptas, galėtų rinktis: eiti į vaistinę ar vaistus įsigyti internetu.

Pagal pataisas, prekyba nereceptiniais vaistais galėtų vykti nustatytus reikalavimus atitinkančiose mažmeninės prekybos vietose. Aiškinama, kad alternatyvių prekybos vietų atsiradimas aktualus, kai arti nėra dirbančios vaistinės, o vaistų pacientui reikia nedelsiant.

„Siūloma nustatyti, kad prekybos įmonių, kurios norės prekiauti nereceptiniais vaistais, veikla būtų licencijuojama ir kad jos galėtų parduoti tik tokius vaistus, kurie įrašyti į specialų sąrašą, kuris būtų sudarytas, siekiant tinkamai reglamentuoti tokią prekybą“, – teigia pataisas rengusi Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Anot jos, taip pat siūloma leisti dienos stacionaro paslaugas teikiančioms gydymo įstaigoms steigti vaistines.

„Dabar pacientams neretai kyla sunkumų, nes pirmiausia jie turi atvykti pas dienos stacionare dirbantį gydytoją, kuris išrašo receptą, po to turi eiti į vaistinę mieste ir ten įsigyti reikiamus vaistus. Įsigijęs vaistus jis grįžta į gydymo įstaigą, kurioje suteikiama paslauga, pavyzdžiui, suleidžiami įsigyti vaistai“, – aiškina ministerija.

Anot pranešimo, naujosios vaistinės leistų pacientams sutaupyti laiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA