Net ir be dviejų žaidėjų likę turkai nebijo „Žalgirio“: norime revanšo ir pergalės | Kas vyksta Kaune

Net ir be dviejų žaidėjų likę turkai nebijo „Žalgirio“: norime revanšo ir pergalės

delfi.lt 2018/02/21 20:11
R. Tenio nuotr.

Keturios pergalės iš eilės, tarp jų – prieš Eurolygos čempioną Stambulo „Fenerbahče“ klubą, ir iškovota Turkijos taurė. Tokia yra dabartinė Stambulo „Anadolu Efes“ forma. Komandos, su kuria jau penktadienį svetimoje arenoje susikaus Kauno „Žalgiris“.

Žalgiriečiams (13/9) pergalė Turkijoje reikalinga kaip oras, nes nuo devintoje vietoje tūnančios Vitorijos „Baskonios“, su kuria dar teks grumtis išvykoje, juos teskiria trys laimėjimai.

Tuo metu „Anadolu Efes“ (6/16) yra įsikūrusi paskutinėje turnyro lentelės pozicijoje ir apie patekimą į ketvirtfinalį jau net nebesvajoja.

Vis dėlto Turkijos komanda bent jau namuose varžovams dovanėlių nedalina – ji savo aikštėje laimėjo trejas iš paskutinių ketverių Eurolygos rungtynių, o nusileido tik puikiai atakavusiems „Fenerbahče“ krepšininkams iš to paties miesto (84:89).

Su jais „Anadolu Efes“ vyrai atsiteisė šalies taurės ketvirtfinalyje (83:80). Vėliau, turnyro pusfinalyje, 90:76 nugalėjo Stambulo „Daruššafaką“, o finale – 78:61 Bursos „Tofaš“ ir, kaip ir „Žalgiris“, iškėlė pirmą sezono trofėjų.

„Turėjome gerą savaitę ir laimėjome morališkai svarbų titulą. Norime pasiekti revanšą prieš „Žalgirį“ už mačą Kaune. Mums tai bus dvikova dėl garbės, o jiems labai svarbus susitikimas dėl atkrintamųjų.

Žaisime savo krepšinį, nors ir būsime be dviejų žaidėjų. Dogušas Balbay išvyko į rinktinę, o Zoranas Dragičius patyrė traumą. Bet kokiu atveju stengsimės primesti savo žaidimą ir laimėti su ta sudėtimi, kurią turėsime“, – tikino „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas.

Panašiai pasisakė ir buvęs žalgirietis Brockas Motumas.

„Žalgiris“ išgyvena puikų sezoną. Jis laimi tokias rungtynes, kaip su mumis. Šiuo metu abi komandos demonstruoja gerą formą. Deja, mes neturėsime D. Balbay ir Z. Dragičiaus, tačiau būtent dėl to privalome kovoti dar kiečiau. Tikiuosi, kad aikštę mes paliksime su pergale rankose“, – teigė puolėjas.

Primename, kad pirmame rate žalgiriečiai įveikė svečius iš Turkijos rezultatu 91:83. Tiesa, šiems tada dar vadovavo Velimiras Perasovičius, o sudėtyje buvo net penki žaidėjai, kurie tikrai nedalyvaus penktadienio akistatoje – amerikiečiai Ricky Ledo ir Joshas Adamsas, slovėnas Edo Muričius bei jau minėti Z. Dragičius ir D. Balbay.

Tuomet kauniečius į priekį vedė Edgaras Ulanovas, pelnęs 22 taškus ir surinkęs net 32 naudingumo balus. Tai – ligšioliniai jo rekordai Eurolygoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA