„Auros“ premjera „Laikini šešėliai“: apie žmonių santykius per Rytų kultūros patirtis | Kas vyksta Kaune

„Auros“ premjera „Laikini šešėliai“: apie žmonių santykius per Rytų kultūros patirtis

E. Grudzinskaitės-Kiznienės nuotr.

25 dieną Kaune šiuolaikinio šokio žiūrovų laukia nauja Kauno šokio teatro premjera „Laikini šešėliai“. Choreografiją spektakliui kuria Vangelis Legakis (Graikija), gyvenantis ir kuriantis Hon Konge. Su vienintele Lietuvoje tarptautine šokio trupe, kurioje dirba profesionalai iš Lietuvos, Filipinų, Kinijos, JAV, Italijos, Prancūzijos, Rusijos, scenoje demonstruojantys aukščiausio lygio meistriškumą, choreografas kalbins temomis, kurios rezonuos kiekvieną iš mūsų be išimties.

Centre – žmogaus ryšys su žmogumi

Spektaklyje kalbama apie santykius, kuriuos sukuriame savo gyvenime ar gyvenimuose „Kiekvienas mūsų sutiktas žmogus palieka tam tikrą žymę ir duotas mums ne be priežasties. Kiekvienas santykis yra pamoka, tik, klausimas, ko mes iš jo išmokstame“, – sakė choreografas Vangelis Legakis.

Choreografas, pristatydamas būsimo šokio spektaklio idėją pasitelkia psichiatro Karlo Jungo terminą „savirealizacija“, apibūdinantį žmogaus raidos procesus, kurių metu jis sąmoningai atskiria save nuo kitų, tačiau suvienija savo kūną, protą, dvasią ir emocijas, suvokdamas jų tarpusavio priklausomybę.

„Kaip harmonizuoti santykį tarp tradicinių požiūrių atstovų ir šiuolaikinės jaunosios kartos? Ką daryti, kad šių dienų vaikai bręstų ne kaip atskiri individai, o kaip bendro organizmo – sociumo dalis, kurdami darnias ir laimingas šeimas?“, – klausia spektaklio kūrėjai.

Choreografijai įtakos turėjo asmeninės patirtys

Greito vartojimo kultūra kėsinasi ne tik į materialų, bet ir į mūsų dvasinę gyvastį. Yra problema, yra ir jau sukramtyti jos sprendimai. Greitos skyrybos, greitosios paskolos, netrukus ir greita santuoka internetu taps realybe. Išsiskirti tapo lygiai taip pat paprasta, kaip išpilti atšalusią arbatą, užuot ją pašildžius. Visa tai kaip kraitį dovanojame savo vaikams.

Būsimos premjeros temą choreografui padiktavo jo asmeninės patirtys. Jis teigia, kad visa jo kūryba turi nuorodą į jo asmeninį gyvenimą. Choreografas ilgus metus praktikuoja meditaciją, domisi sąmoningumo ir dvasinėmis praktikomis.

„Visa skirtingas kultūrinės patirties informacija persikelia į kūrybą. Ilgus metus domėjausi Kinų kultūra: mokiausi Kinų medicinos ir kovos menų. Mano patirtis Azijoje stipriai įtakojo mano choreografiją“, – teigia V. Legakis.

Spektaklio sukūrimą ir sklaidą remia Lietuvos kultūros taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA