Kauno darželio auklėtojai pareikšti įtarimai smurtavus prieš vaikus | Kas vyksta Kaune

Kauno darželio auklėtojai pareikšti įtarimai smurtavus prieš vaikus

Lopšelis-darželis „Šnekutis“ / DELFI nuotr.

Vakar pareikšti įtarimai Panemunėje įsikūrusio lopšelio-darželio „Šnekutis“ auklėtojai – manoma, kad ji sukėlė vaikams fizinį skausmą rišdama juos prie kėdžių, trankydama per rankas, imdama už kaklo. Sujudimas Kauno darželyje kilo praėjusių metų lapkritį tėvams pateikus skundą dėl auklėtojos elgesio. Į raštą greitai reagavo policija, miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir Švietimo skyriai.

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, šį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė Lina Zakarauskaitė.

Įtariamoji apklausos metu neigė smurtavusi prieš darželinukus – todėl bus sprendžiama dėl papildomų tyrimo veiksmų atlikimo būtinumo prieš priimant procesinį sprendimą. Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas.

Įvykis, dėl kurio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, įvyko praėjusių metų lapkričio mėnesio viduryje, pareigūnams iš savivaldybės gavus pranešimą apie galimą fizinį smurtą prieš vaikus Kauno lopšelyje-darželyje „Šnekutis“.

Kaip primena „Kas vyksta Kaune“, reakcija į skundą darželyje buvo uždelsta, o vedėja – nekalbi. Apie situaciją sužinoję savivaldybės atstovai tuoj pat pareikalavo nušalinti moterį nuo darbo su vaikais. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė teigė, kad nuobaudą reikėtų skirti ir darželio vedėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA