„Žalgiris“ į įprastinį treniruočių ritmą grįžta surengęs netradicinę treniruotę | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ į įprastinį treniruočių ritmą grįžta surengęs netradicinę treniruotę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po savaitgalį iškovoto pirmojo sezono trofėjaus – Karaliaus Mindaugo taurės – Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžta į pasirengimo Eurolygos rungtynėms ritmą. Jau šį ketvirtadienį Kauno ekipa keliaus į Turkiją, kur penktadienį žais susitikimą su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

Prieš būsimą išvyką į didžiausią Turkijos miestą žalgiriečiai treniravosi ir Kauno lengvosios atletikos manieže. Apie neįprastoje vietoje surengtą treniruotę kalbėjo fizinio rengimo treneris Justinas Grainys, o apie būsimas Eurolygos rungtynes mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi Edgaras Ulanovas.

„Turėjome įtemptą kalendorių ir neįprastą tvarkaraštį – dvejas rungtynes per dvi dienas, – apie savaitgalį vykusį Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą kalbėjo J.Grainys. – Nusprendėme totaliai pakeisti aplinką ir atitolinti vyrukus nuo krepšinio. Kas liečia fizine pusę, norėjome kuo mažiau specifinio krūvio, atleisti raumenis, kurie dirbo visas dienas taurės metu ir ruošiantis turnyrui. Tuo pačiu reikia užsikrauti artėjančioms Eurolygos rungtynėms. Ši treniruotė buvo ištvermės pagerinimas, ko mums trūksta, ir tuo pačiu atsigavimo treniruotė.“

Rytoj žalgiriečiai grįš į įprastinį treniruočių ritmą – krepšininkai rinksis į treniruotes „Žalgirio“ arenoje esančioje treniruočių salėje. Eurolygos 23-iojo turo rungtynėse „Žalgirio“ žaidėjų lauks Turkijos taurės turnyre triumfavusi Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

„Matote, kad ir varžovams puikiai sekėsi praėjusį savaitgalį. Taurės turnyre „Anadolu Efes“ nugalėjo ir „Fenerbahce“. Atėjus naujajam treneriui Stambulo ekipa demonstruoja geresnius rezultatus. Varžovai savo sudėtyje turi naują krepšininką, rungtyniavusį NBA. Jie gerai rungtyniauja namuose, prie savo sirgalių. Jau ir anksčiau treneris yra sakęs, kad antrajame rate visos komandos žiūri į mus kitaip ir nori mus nugalėti. Negana to, „Anadolu Efes“ įveikėme namuose, todėl Turkijoje bus dvigubai sunkiau“, – teigė E.Ulanovas.

Anot E.Ulanovo, Klaipėdoje sekmadienį iškovota taurės turnyro nugalėtojų taurė suteiks papildomų jėgų likusioje sezono dalyje.

„Kiekvienas titulas svarbus ir smagus. Tą patį finalą žaisti ne visada visiems tenka, karjera nėra begalinė. Džiaugiamės, kad esame „Žalgirio“ dalis. Esame konkurencinga komanda, kovojome dėl titulų. Tai svarbu ne tik šitam sezonui, bet ir žiūrint į ateitį, mūsų karjeroms“, – aiškino puolėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA