Pokyčiai socialiniame tinkle „Facebook“: pradės veikti svarbi paieškos sistema | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai socialiniame tinkle „Facebook“: pradės veikti svarbi paieškos sistema

BNS 2018/02/20 11:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje kovo viduryje socialiniame tinkle „Facebook“ pradės veikti dingusių vaikų paieškos sistema „AMBER Alert“.

Kaip praneša Vidaus reikalų ministerija, ši sistema leis greičiau dalytis informacija apie dingusį vaiką, įtraukti visuomenę.

Dėl „AMBER Alert“ paieškos sistemos „Facebook“ vartotojai Lietuvoje savo naujienų sraute matys pranešimus apie ypatingus vaiko dingimo atvejus, tai yra pareigūnams turint informacijos, kad vaiko sveikatai ar gyvybei yra iškilęs pavojus. Turėdami svarbios informacijos, gyventojai galės nedelsdami ja pasidalyti su policija pranešime nurodytais kontaktais.

Pasak pranešimo, informacija apie dingusį vaiką bus dalijamasi kur kas greičiau, nurodant konkrečią Lietuvos teritoriją, kur dingo vaikas – tai leis pareigūnams operatyviau reaguoti į situaciją, užkirsti kelią nelaimei.

Dingus vaikui, pareigūnų nuomone, pirmosios valandos ieškant – svarbiausios. Renkama informacija, nustatomos vaiko buvimo vietos, todėl greita informacijos sklaida yra ypač svarbi.

„Tokiose situacijose, kaip vaiko dingimas, kai siekiant išvengti nelaimės kiekviena minutė yra svarbi, pareigūnų ir visuomenės bendradarbiavimas yra ypač svarbus ir reikalingas“, – pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Šis projektas startuoja bendradarbiaujant Vidaus reikalų ministerijai, Policijos departamentui, Dingusių žmonių šeimų paramos centro atstovams ir socialiniam tinklui „Facebook“.

Kasmet ES paskelbiama dingusiais 250 tūkst. vaikų. Lietuvoje pernai dingusiais paskelbta 1980 vaikų, iš jų beveik visi pareigūnų sėkmingai rasti ir grąžinti artimiesiems. Tačiau daugiau nei 100 nepilnamečių iš bendro dingusių vaikų skaičiaus ieškota ilgiau nei mėnesį.

Tarptautinė „AMBER Alert“ dingusių vaikų paieškos sistema socialiniame tinkle „Facebook“ jau veikia ne tik ES šalyse, bet ir kitose pasaulio valstybėse, pavyzdžiui, JAV, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Kinijoje, kitur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA