Kaune pristatys pirmąją Lietuvos narkokroniką – juodo verslo apyvarta siekė pusantro milijardo | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatys pirmąją Lietuvos narkokroniką – juodo verslo apyvarta siekė pusantro milijardo

Organizatorių nuotr.

Jau šį ketvirtadienį, 19 val., Kauno „Akropolyje“ esančiame knygyne „Pegasas“ pirmąkart oficialiai bus pristatyta rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio naujausia knyga „Kriminalinė Agurkinių odisėja“. Pristatyme dalyvaus ir žinomi kriminalistai, akis į akį stoję su organizuoto nusikalstamo pasaulio šulais.

Septintosios D. Dargio knygos pristatymo renginyje vasario 22 d. išvysime ir kovotojus su Lietuviškos narkomafijos veikėjais – buvusį ilgametį Lietuvos policijos komisarą, kriminalinės policijos viršininką Visvaldą Račkauską, Kauno policijos viršininko pavaduotoją Darių Pliavgą. Susitikimą moderuos Mindaugas Mačiulaitis.

Išskirtiniame renginyje susirinkę skaitytojai turės progą betarpiškai pabendrauti su įstatymo sargais ir kriminalinių bestselerių autoriumi D. Dargiu bei gauti dokumentinės literatūros kūrėjo parašą.

„Kriminalinė Agurkinių odisėja“ – pirmoji Lietuvos narkokronika, kurios tikrai nerasite „Knygų mugėje“. Jau pirmomis knygos pardavimo dienomis naujausias D. Dargio kriminalinės dokumentikos detektyvas pateko tarp penkių populiariausių negrožinės literatūros kūrinių „Pegaso“ knygynų tinkle bei užėmė ketvirtąją vietą tarp perkamiausių knygų internetiniame knygyne „Knygos.lt“.

„Kriminalinės Agurkinių odisėjos“ viršelis / Organizatorių nuotr.

Tai istorija apie tarptautinį narkotikų kelią ir jį nutiesusius žmones, Kauno gatvėmis važinėjusius neperšaunamais, nesusprogdinamais „BMW“ su deguonies kameromis… „Mėšlo“ lietuvaičiai pardavė daugiau kaip už 1,499 mlrd. JAV dolerių.

Jų įžūlumas ir ekstravagancija šokiravo ne tik visko mačiusius Lietuvos pareigūnus, bet ir garsiojo Kolumbijos narkobarono Pablo Escobaro sūnų Juaną Pablo, pernai pavasarį viešėjusį Lietuvoje.

Atrodo, kad „Agurkinių“ mafija išardyta. Tačiau jų ideologinis vadas Kęstutis Liukaitis, pravarde Liukas, ir šiandien yra dabartinio Kauno mero kaimynas. Beveik du dešimtmečius trukusios kriminalinės odisėjos metu „Agurkiniai“ užsiėmė narkotikų prekyba, automobilių vagystėmis, turėjo sukaupę įspūdingą ginklų arsenalą ir buvo pasiryžę dar platesnio masto kriminalinei veiklai. Vis dėlto šiandien pagrindiniai grupuotės nariai laiką leidžia už grotų – kiti arba pabėgo į užsienį, arba sutiko bendradarbiauti su teisėsauga.

Knyga paremta tikrais faktais, šimtais valandų pokalbių su žiauriausio narkokartelio organizatoriais, jų mokytojais, vaikystę menančiais draugais, įtakingiausiais šalies pareigūnais, kurie savo akimis negalėjo patikėti narkomafijos apyvartos, perkopusios 1,499 mlrd. JAV dolerių, mastais.

Dailius Dargis gimė 1978 m. garsaus fotografo Romualdo Dargio šeimoje. Nuo 1995 m. dirbo žurnalistu pagrindiniuose Lietuvos spaudos leidiniuose, interneto portaluose, savaitraščio redaktoriumi. 2010 m. parašė pirmąją iš septynių kriminalinės dokumentikos knygų „Tikroji Daktarų istorija“, kuri buvo išparduota net 50 tūkst. egzempliorių tiražu.

Vėliau į perkamiausiųjų dešimtukus pateko su tokiais bestseleriais kaip „Kruvinasis mafijos maršrutas“ (2011 m.), „Vilniaus bomberio išpažintis“ (2013 m.), „Mafijos kronikos“ (2014 m.), „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ (2015 m.), „Juodosios mafijos našlės“ (2016 m.). Visos autoriaus knygos išleistos didesniu nei 100 tūkst. egzempliorių tiražu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA