Vyriausybė: pateikti siūlymai dėl alkoholio reklamos užsienio leidiniuose yra nekorektiški | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė: pateikti siūlymai dėl alkoholio reklamos užsienio leidiniuose yra nekorektiški

BNS 2018/02/19 16:47
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ministrų kabinetas ketina pats teikti siūlymus, kaip spręsti alkoholio reklamos draudimo klausimą Lietuvoje platinamuose užsienietiškuose leidiniuose. Konservatorių siūlytos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos atmestos.

Ūkio ministerija pirmadienį registravo Vyriausybės nutarimo projektą, kad nebūtų pritarta konservatorių siūlomai įstatymo pataisai, numatančiai užsienietiškiems žurnalams išimtį leisti spausdinti tokią reklamą.

Pasak viceministro Gintaro Vildos, parlamentarų siūlomas įstatymo projektas turi teisinių klaidų. „Mes sakome, kad pati valia yra gera, mes nieko prieš ketinimą, (…) tačiau tas įstatymas yra parengtas nekorektiškai ir poveikio, kurio iš jo tikimasi, jis nepadarys“, – pirmadienį sakė viceministras.

Ministerijos registruotame projekte rašoma, kad Vyriausybė šį pavasarį turėtų pateikti siūlymus dėl reklamos draudimo išimties.

Konservatoriai išimtį inicijavo užsienietiškų žurnalų platintojams Lietuvoje paskelbus, kad jie priversti plėšyti ar kitaip slėpti ten esančią alkoholio reklamą.

Šiuo metu Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas už alkoholio reklamą užsienietiškuose leidiniuose nebaudžia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA