Kauno meras V. Matijošaitis atsiprašė už ne vietoje ir ne laiku pakeltą nykštį | Kas vyksta Kaune

Kauno meras V. Matijošaitis atsiprašė už ne vietoje ir ne laiku pakeltą nykštį

A. Papirtienės „Facebook“ paskyros nuotr.

Publicisto, laidų autoriaus ir vedėjo Andriaus Tapino kritikos lankas šįkart atsisuko į Kauną, o strėlės kliudė patį miesto merą. „Facebook“ paskyroje A. Tapinas pasidalino, jo manymu, nekorektiška V. Matijošaičio nuotrauka iš Vasario 16-osios minėjimo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje ir nepagalėjo kelių aštrių žodžių.

„Mano kolega dažnai naudoja puikų žodį „supratis“. Tai va šioje nuotraukoje supračio nėra nei lašelio. Kauno meras, žinoma, didžiuojasi savo paprastumu, bet net ir labai paprastam žmogui turėtų kažkaip ateiti mintis į galvą, kad tokiose vietose išsišiepus ir į priekį išstačius laiką nederėtų“, – rašė A. Tapinas.

Čia žinomas visuomenės veikėjas nestojo – pateikė dviprasmiškus fotografijų scenarijus, jo žodžiais, Merui Paprastajam tapus prezidentu: „Vizitas Izraelyje – plati šypsena ir „like“ Yad Vasheme, Lenkijoje – laikinam koncentracijos stovyklą Štuthofe, Ukrainoje tiesi nykštį į priekį lankydamasis Babij Jarą, o amerikiečiai tikrai supras, jeigu pasilaikinsi prie teroristų aukų memorialo Pentagone.“

A. Tapinas svarstė, kad, būdamas paprastu žmogumi, V. Matijošaitis galėjo ir nepagalvoti apie gerų emocijų pliūpsnio korektiškumą paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę fone. Tačiau publicistas nusistebėjo, kad mero nepaprotino ir susilaikyti nuo nykščio kėlimo neparekomendavo nė vienas iš Seimo narių ir vicemerų „skvernų nešiotojų kompanijos“.

V. Matijošaitis su kompanija prie Amžinosios ugnies aukuro žuvusiems už Lietuvos laisvę / A. Tapino „Facebook“ paskyros nuotr.

Džiugaus kadro metu, akivaizdu, nesusiprato, tačiau nuotrauką panaikinti susiprotėjo žaibiškai. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai Seime atstovaujančios Aušros Papirtienės (išrinkta Kalniečių vienmandatėje apygardoje – sumušė Stanislovą Buškevičių, Andrių Kupšinską, Simoną Kairį ir kitus) „Facebook“ paskyroje A. Tapinui užkliuvusios nuotraukos nebėra – liko tik džiaugsmingi ir korektiški kadrai.

Visgi tam tikrų ženklų čia buvus kažkokius socialinio tinklo diskurso nelygumus aptikti galima. „Atsiprašau visų, ką įžeidė mano įkelta nuotrauka, kurioje esame kartu su Kauno meru Kauno karo muziejaus sodelyje. Fotografuodamiesi ir švęsdami Vasario 16-ąją neturėjome jokių blogų ketinimų. Tai pamoka, kad reikia atidžiai apsižvalgyti, kas yra nuotraukos antrame plane“, – prieš valandą rašė A. Papirtienė savo „Facebook“ paskyroje.

O A. Tapinas, pagal pastebėtą sceną priskyręs V. Matijošaitį #MaiorVulgaris rūšiai, sulaukė ir paties Kauno mero reakcijos: „Tai yra nedovanotina klaida. Atsiprašau kiekvieno, kurį tai įžeidė. Reikia atsargiau žiūrėti ne tik į tai, kas prašo nusifotografuoti, bet ir į tai, kas yra nuotraukos antrame plane.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA