Kaunietis neapsikentė politikų įžūlumo per vasario 16-ąją ir davė grubų atkirtį | Kas vyksta Kaune

Kaunietis neapsikentė politikų įžūlumo per vasario 16-ąją ir davė grubų atkirtį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vos tik radę progą papildomai politinei reklamai per visuomeninius renginius, išrinktieji nepraleidžia progos pasinaudoti pasitaikiusia galimybe. Vieną tokią aktyvią valdančiųjų „akciją“ buvo galima išvysti ir Kaune švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį. Į kauniečių rankas buvo brukamos popierines trispalves su politine reklama. Dalinant tokias vėliavėlės minioje šventinio šurmulio dalyvių ieškota ir bene lengviausiai įtikinamos grandies – vaikų.

Su įvardyta situacija Vasario 16-ąją susidūrė ir kaunietis grafikos dizaineris Vytenis Petrusevičius, vadinamas vienu iš aktyviausių politinių parodijų kūrėjų.

„Šiandiena apturėjau tokį ne visai malonų konfliktą. Situacija kartojasi keletą metų, bet niekad neperaugdavo į konfliktą. Gana seniai tapo tokia nekaltute mada Vasario 16-ąją atsispausti trispalvę ant popierius – kitą pusę padabinti savo partijos atributika, visa tai priklijuoti prie pagaliuko ir kišti vaikams. Kokie 25 centai + PVM. Socialdemokratai, suprantama, – ne išimtis. Šiemet turėjo proto neužsidėti savo prastai atrodančių šalikų, tačiau prispausdino tų vėliavėlių (kalba taisyta)“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ profilyje rašė V. Petrusevičius.

Jis teigia jau iš tolo pastebėjęs vyresnio amžiaus šviesių plaukų moterį – aktyvistę, brukančią vėliavėles praeiviams. V. Petrusevičius sakė mandagiai paprašęs, jog minėtų trispalvių nesiūlytų jo vaikams. Moteris esą nustebo ir paklausė, kodėl. Grafikos dizaineris nepataikaudamas atrėžė, jog jam nepatinka antroji popierinės trispalvės pusė.

„Tuomet, pakėlusi balsą iki žviegimo, kad girdėtų aplinkiniai pradeda tiradą: oi, kokie mes čia pasipūtę, – šventė, juk visiems. Mano vidus iškart užvirė. Vidinis šuo nutraukė grandinę, jau būtu šokęs. Laiku spėjau dantis sukąsti. Ne dėl jos, – dėl vaikų. Susivaldžiau, nusišypsojau aplinkai, palinkau į priekį. Tiek, kad girdėtų tik ji, ir tyliai sušnypščiau, necenzūrinę frazę (kalba taisyta)“, – pasakoja kaunietis.

Pasak V. Petrusevičiaus po tokio netikėtumo buvo galima tikėtis dviejų variantų – isterijos ir skandalo arba šoko bei tylos.

„Laimėjo antras. Nei gerai, nei mandagu, bet sprendimą reikėjo padaryti per sekundes. Gavosi taip. Padariau ir nuėjome. Žinoma vaikai suprato, kad kažkas ne taip ir iškart klausia: ką tetai pasakei? Kažkur pavyko nukreipti kalbą“, – apie konflikto pabaigą pakomentavo politinių parodijų kūrėjas.

Klausiame kauniečių: ar jūsų rankose Lietuvos atkūrimo šimtmečio proga taip pat atsidūrė trispalvė su politine reklama? Kaip reaguojate į tokius valdančiųjų gestus?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA