Kaunietis „nuspalvino“ istorinių asmenybių nuotraukas: sunkiausia – Basanavičiaus fotelis | Kas vyksta Kaune

Kaunietis „nuspalvino“ istorinių asmenybių nuotraukas: sunkiausia – Basanavičiaus fotelis

R. Janavičiaus nuotr.

Abiturientas Rokas iš Kauno Vasario 16-ąją paminėjo originaliai. Istorines asmenybes, prisidėjusias prie Lietuvos atkūrimo, jis atkėlė į mūsų dienas jų nuotraukas paversdamas spalvotomis. Darbas, vaikino teigimu, buvo nelengvas, o itin sunkiai spalvinėms manipuliacijoms pasidavė J. Basanavičiaus fotelis.

„Idėja šovė seniai, kai pamačiau filmo „It’s a Wonderful life“ kolorizacijos procesą. Tada supratau, kad galėčiau kažką panašaus padaryti Vasario 16-osios proga su mūsų nusipelniusių žmonių fotografijomis“, – pasakojo Rokas, šiemet baigsiantis LSMU gimnaziją.

Anot jo, darbas buvo sudėtingas – kiekvienoje nuotraukoje yra daug smulkių detalyčių, į kurias teko atkreipti dėmesį, ypač sunku buvo padaryti Basanavičiaus fotelį. Roko skaičiavimu, vieną nuotrauką nuspalvinti truko vidutiniškai 2 valandas.

„Spalvas rinkau remdamasis straipsniais apie to meto madas, vyravusias spalvas. Stengiausi ieškoti paveikslų su žmonių atvaizdais – V. Kudirka ir K. Grinius nuspalvinti pagal paveikslų spalvas. Visi kiti – remiantis mano paskaitymais“, – aiškino vaikinas.

Jeigu plaukai tamsūs, ir žmogaus akis Rokas padarė tamsesnes, nes taip dažniausiai būna. „Daugiau naudojau mėlynas akis, nes žalios yra retesnės – visi žmonės žalių neturės“, – teigė jis.

Rokas tikino, kad ką nors panašaus nori padaryti ir ateityje, galbūt keliantis į kitą istorinį laikotarpį, bet ką tiksliai – dar nežino. „Kol kas ruošiuosi egzaminams, todėl sunku atrasti laiko“, – sakė abiturientas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA