100-mečio emocijos: vaikams labiausiai patinka E.Masytės „Laisvė“ ir Lietuvos istorijos repas | Kas vyksta Kaune

100-mečio emocijos: vaikams labiausiai patinka E.Masytės „Laisvė“ ir Lietuvos istorijos repas

R. Guzevičienės nuotr.

Yra sakoma, kad labiausiai švęsti ir džiaugtis moka vaikai. Ypač gimtadienius. Ne išimtis ir Lietuvos gimtadienis, kurį Vasario 16-osios išvakarėse grandioziniu renginiu paminėjo mokyklos– darželio „Rūtelė“ auklėtiniai. Tačiau šventė ne tik vaikai, bet ir visa bendruomenė: tėvai ar netgi kaimynai, kurie nuo pat ryto stebėjo trispalve atributika pasipuošusius moksleivius.

[galerija kiek=”12″]

Suvaidino muzikalią Lietuvos istoriją

Nuo ledynmečio iki šiandienos, nuo kunigaikščių laikų iki tarpukario Lietuvos – šią savaitę kauniečių namuose neliko nepamatuoto senelių rūbo ar nesudainuotos lietuviškos dainos.

„Patys vyriausi, ketvirtokai, ėmėsi atsakomybės ir nusprendė visiems padovanoti šventę: sukūrė vaidinimą apie Lietuvos istoriją. Kiekvieną laikotarpį atspindėjo ne tik apranga, kurią vaikai kūrė kraustydami spintas namuose bei kitais išradingiausiais būdais, bet ir jam skirta daina. Kiekviena klasė paruošė po dainą, skirtą Lietuvai! Įsivaizduokite pradinukus su užsidegimu traukiančius tiek Šabaniauską tiek lietuvių liaudies dainas tiek ir „Šventinį bankucheną“ – vaizdelis prilygsta miuziklui“, – prisimindama šventę šypsosi mokyklos vadovė Aida Šimaitienė ir priduria, kad visas kūrybos procesas tapo puikia istorijos pamoka ne tik vaikams, bet ir vyresniesiems.

Trispalviai keksiukai ir gimtadienio žvakutės

Kaipgi gimtadienis be „torto“ ir žvakučių – po vaidinimo vaikų laukė staigmena: net trys šimtai keksiukų. Simboliškai keksiukų spalvomis pasirinkta geltona, žalia ir raudona, ant stalo jie sudėlioti į vėliavos formą, o tokį gigantišką šventinį desertą papuošė fejerverkai „Galite įsivaizduoti, kaip džiaugdamiesi gimtadienio žvakutėmis vaikai nuoširdžiai plėšė M.Mikutavičiaus dainą „Kaip gyveni? – Gerai! Kaip tu jauties? Laimingas!”– juokiasi A. Šimaitienė. „Mūsų mokyklos bendruomenėje visada mokomės dalintis ir džiuginti vieni kitus. Taip gimsta fantastiškos idėjos“.

Vaikams labiausiai patinka E. Masytės daina „Laisvė“

Kalbant apie aktualius laisvės simbolius, yra dalykų, kurie nesikeičia jau kelias kartas iš eilės. „Iš visų su Lietuva susijusių dainų, kurias panaudojome vaidinime, vaikams labiausiai patinka Eurikos Masytės „Laisvė“.

Po repetecijų visą savaitę koridoriai aidėjo nuo dainuotojų, net personalas užsikrėtė“, – pasakoja mokyklos vadovė ir viena renginio organizatorių A.Šimaitienė. Pasak jos dar viena daina ypač daranti vaikams įtaką – „Šventinio bankucheno“ surepuota Lietuvos istorija. „Ji tikrai juos uždega galvoti apie istoriją“, – mąsto pedagogė.

Vaikai mokosi švęsti kitaip

„Buvo nerealus tūsas!”, – pilnos įspūdžių pasakoja „Rūtelės“ moksleivės Gabija ir Izabelė. Tiek jai, tiek kitiems vaikams ši Vasario 16-oji nušvito naujomis spalvomis. „Negaliu atsistebėti kokį profesionalų pasirodymą vaikai surengė. Pagaliau jie tikrai įdomiai mokosi istorijos! Tai galėtų būti pamoka visiems: pamoka, kaip moderniai galima švęsti“, – pagyrimų negailėjo viena iš renginyje apsilankiusių mamų Rasa Guzevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA