Kauno regionui – svarbus įvertinimas prestižiniame investuotojų reitinge | Kas vyksta Kaune

Kauno regionui – svarbus įvertinimas prestižiniame investuotojų reitinge

Všį Kaunas IN verslo skyriaus inf. 2018/02/13 13:14
A. Aleksandravičiaus nuotr.

Prestižiniuose „fDi Magazine“ rinkimuose smulkių Europos ateities regionų 2018/19 TOP 10 reitinge net dvejose kategorijose atsidūrė Kauno regionas.

Dešimtoji vieta atiteko „Žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės“ kategorijoje bei devintoji vieta „Kaštų naudos kategorijoje“.

„Kaunas yra sparčiausiai augantis Lietuvos miestas, kuriame žinios apie naujų investuotojų atėjimą tampa smagia kasdienybe. Kylantys verslo centrai, statomos gamyklos visų pirma reiškia naujas darbo vietas kauniečiams. O patys kauniečiai yra viena svarbiausių priežasčių, kodėl tarptautinis verslas savo investicijoms renkasi Kauną – visiems verslams reikia talentingų ir darbščių specialistų“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Sudarant Žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės kategorijos reitingą buvo vertinami Europos regionų darbo jėgos rodikliai, juose įsikūrusių aukštųjų mokyklų rezultatai, gebėjimas pritraukti ir išlaikyti talentus, socialinio progresyvumo indeksas, gyvenimo trukmė. Sudarant Kaštų naudos TOP’ą, atsižvelgta į atlyginimų vidurkius, biurų nuomos kainas, verslui tinkamų viešbučių skaičių ir paslaugas, mokestinę aplinką ir kita.

Kasmetiniuose „fDi Magazine“ TOP10 reitinguose pateikiamos patraukliausios ir sėkmingiausios užsienio investicijų kryptys Europos miestuose ir regionuose – nuo Airijos ar Graikijos, iki Suomijos ar Lietuvos. Duomenys surinkti apie 489 vietoves ir vertinti tokiais aspektais kaip ekonominis potencialas, darbo aplinka, kaštų nauda, infrastruktūra ir verslui palanki aplinka.

„The Financial Times“ leidžiamas žurnalas „fDi Magazine“ visame pasaulyje laikomas investuotojų gidu, o kasmetiniai ateities investicijų reitingai – patrauklumo barometru, į kurį atsižvelgia investicinius sprendimus priimančios kompanijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA