#V100 Portale „Kas vyksta Kaune“ – šimtmečio šventinės tiesioginės transliacijos | Kas vyksta Kaune

#V100 Portale „Kas vyksta Kaune“ – šimtmečio šventinės tiesioginės transliacijos

Archyvo nuotr.

Beliko vos kelios dienos iki garbingo 100-tojo Lietuvos valstybės gimtadienio, o įvairūs minėjimo renginiai prasidės jau poryt. Kviečiame juose aktyviai dalyvauti, mat tokią šventę, ko gero, turėsite galimybę paminėti tik kartą gyvenime! Jei gyvai sudalyvauti negalite, ne bėda – „Kas vyksta Kaune“ transliuos du svarbiausius Vasario 16-osios renginius Kaune ir Kauno rajone, Raudondvaryje.

Vasario 15 d., 17 val. – pirmoji šventinė „Kas vyksta Kaune“ transliacija iš Raudondvario dvaro, kur vyks iškilmingas minėjimas – koncertas „Degame Lietuvai“. Svečius čia pasitiks to paties pavadinimo lauko instaliacija ir Panevėžio rajono vario dūdų orkestras „Aukštyn“.

Renginį ves Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas, sveikinimo žodžius tars Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir LR Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras Leonas Milčius.

Muzikinius ir šokių numerius atliks įvairiausi folkloro ansambliai, pasidabinę tautiniais drabužiais, o prie jų prisijungs ir žinomi muzikantai, garsinantys Lietuvą pasaulyje – Veronika Povilionienė su Petru Vyšniausku.

Šventėje taip pat bus teikiami Kauno rajono savivaldybės apdovanojimai – iš viso įsteigtos 7 nominacijos. Pabaigoje lietuvybę įkūnijančias dainas „Kur giria žaliuoja“, „Palaimink, Dieve, mus…“, „Lietuva brangi“ ansambliai atliks kartu su publika, nebus apsieita ir be legendinių Justino Marcinkevičiaus poetinės dramos „Mažvydas“ eilučių. Galiausiai, koncerto dalyviai patys taps degančios instaliacijos Lietuvai dalimi.

Vasario 16 d., 12 val. „Kas vyksta Kaune“ tiesioginės transliacijos objektyvai kryps į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį Kaune, kur vyks tradicinis minėjimas.

Renginyje, į kurį įprastai susirenka aukšti valstybės pareigūnai, įvyks Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, jaunesniųjų karininkų kursų vadų priesaikos ceremonija, karo muziejaus sodelyje bus padėtos gėlės.

Tuoj po to per Kauną nuvilnis didingas varpų skambesys, kuris susišauks su visų Lietuvos bažnyčių varpais – tai projekto „Gloria Lietuvai“ vienas iš etapų. Bene garsiausias Kauno kariliono Laisvės varpas, nulietas Amerikos lietuvių iniciatyva ir atvežtas į Kauną 1922 m., muš 100 kartų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA