Užgavėnių vakarienei – netikėti blynų receptai | Kas vyksta Kaune

Užgavėnių vakarienei – netikėti blynų receptai

Organizatorių nuotr.

Šiandien švenčiamos Užgavėnės, žiemos išvarymo šventė, kuri simbolizuoja paskutinę sočią žiemos dieną, prasidedantį Gavėnios laikotarpį ir artėjantį pavasarį. Lietuvoje Užgavėnių šventė neįsivaizduojama be personažų – Lašininio ir Kanapinio kovos ir gausybės blynų – saldžių, riebių, mėsinių, mielinių, ir begalės kitų rūšių.

Blynai be miltų ir ne tik pusryčiams

Šiandienos pasiūla sudaro visas sąlygas pasirinkimams. Jeigu anksčiau pagrindiniai blynai būdavo mieliniai ir lietiniai, ir dažniausiai su riebiu padažu arba uogiene, tai šiandien atrodo, kad blynus galima iškepti iš visko – daržovių, sūrio, avinžirnių ar bananų, sako prekybos tinklo „Maxima“ atstovai.

Saldžių bulvių (batatų) blynai su pekano riešutais

Reikės: 1 stiklinės miltų; 0,5 puodelio kapotų ir kepintų pekano riešutų; 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių; 1 šaukštelio cinamono; žiupsnelio druskos; 1 stiklinės pieno; 1/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus; 1 šaukšto aliejaus; 1 šaukštelio vanilės ekstrakto; 2 kiaušinių; 3/4 puodelio apvirtų ir sutrintų batatų.

Gaminimo eiga: į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį bei sudėkite saldžiąsias bulves. Kepkite iš kiekvienos pusės kol gražiai apskrus, patiekti apibarstykite likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.

Cukinijų ir morkų blyneliai

Reikės: 2 puodelių tarkuotos cukinijos; 2 puodelių tarkuotų morkų; 1 puodelio konservuotų kukurūzų; 1 kiaušinio; 2 šaukštų natūralaus jogurto; žiupsnelio druskos ir pipirų; 0,5 puodelio viso grūdo miltų; 0,5 puodelio kukurūzų miltų; 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių; 0,5 puodelio tarkuoto čederio sūrio.

Gaminimo eiga: viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite. Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

Avokado ir kale kopūsto blynai

Reikės: 1 kiaušinio; 1/3 stiklinės pieno; pusės griežinėliais supjaustyto avokado; 1 šaukšto aliejaus; 0,5 puodelio migdolų miltų; 1/4 stiklinės miltų; 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; 1-1,5 puodelio kale kopūsto; 0,5 citrinos sulčių; 0,5 šaukštelio cukraus; grietinės arba natūralaus jogurto patiekti.

Gaminimo eiga: į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį, taip kopūstas nepraras savo spalvos. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kale kopūstą ir avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Kepkite ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrus iš abiejų pusių, patiekite su natūraliu jogurtu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA