Susisiekimo ministras siūlo dar vieną bausmę girtiems vairuotojams | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministras siūlo dar vieną bausmę girtiems vairuotojams

delfi.lt 2018/02/12 19:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis siūlo įstatymo pataisą, pagal kurią girtiems vairavusiems asmenims būtų taikomas ne tik teisės vairuoti atėmimas, bet ir draudimas vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

„Įteisinti antialkoholinio variklio užrakto naudojimo tvarką asmenims, kurie vairavo transporto priemonę būdami neblaivūs, arba už tai, kad vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo arba vengė neblaivumo patikrinimo.

Nustatyti, kad gali būti taikomas ne tik teisės vairuoti atėmimas, bet ir draudimas vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai. Tokiu atveju teisės atėmimo terminas būtų trumpesnis, tačiau atsirastų draudimas nustatytą laikotarpį vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai“, – rašoma R. Masiulio teikiamoje pataisoje.

Šį Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimą Vyriausybė Seimui siūlys svarstyti birželį.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų. Už padarytą šį administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių.

Kada girtumas didesnis už 1,5 promilės, privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų iki ketverių metų. Už tai taip pat numatyta bauda vairuotojams nuo trijų šimtų iki aštuonių šimtų šešiasdešimt eurų.

Teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų iki ketverių metų laukia už neblaivumo ar apsvaigimo nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimo vengimą. Minėtas nusižengimas taip pat užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių eurų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA