Matuko istorijoje – paskutiniųjų liudytojų apklausa: išgelbėti vaiko gyvybę medikai neturėjo šansų | Kas vyksta Kaune

Matuko istorijoje – paskutiniųjų liudytojų apklausa: išgelbėti vaiko gyvybę medikai neturėjo šansų

delfi.lt 2018/02/12 10:55
DELFI nuotr.

Pirmadienį Kauno apygardos teisme tęsiama vaikžudžių Monikos Kaziukaitytės ir Gedimino Kontenio byla. Moteris ir jos sugyventinis kaltinami žiauriu mažamečio nužudymu. Šiandien numatyta paskutiniųjų liudytojų apklausa. Į teismo posėdį atvykęs vaikų gydytojas profesorius Rimantas Kėvalas sunkiai rinko žodžius.

[galerija kiek=”4″]

„Tiesą pasakius, sunkiai verčiasi liežuvis apie tai kalbėti“, – sakė vaikų ligų gydytojas. Pasak jo, išgelbėti Mato gyvybę medikai jau neturėjo jokių šansų.

„Mes turime suvokti, kad vaikas mirė namuose. Jis buvo užmuštas namuose, tik greitosios pagalbos medikų dėka buvo atstatyta širdies veikla bei dirbtinas kvėpavimas, bet dabar kalbant, vaiko išgelbėti nebuvo įmanoma “, – konstatavo R. Kėvalas.

Iki dabar sunkiai tragediją išgyvenantis medikas sako, kad jo praktikoje tokių pacientų, kaip nužudytasis mažametis, nebuvo.

„Iki šiol nemačiau tokių dalykų ir labai tikiuosi, kad daugiau nematysiu“, – sakė vaikų gydytojas. Anot jo, sunku suvokti, kad taip buvo pasielgta su mažu vaiku.

„Tokiais atvejais mintys sustoja ir neįmanoma suvokti, kad taip išvis galima buvo padaryti“, – apie nesuvokiamo žiaurumo tėvų elgesį kalbėjo medikas.

Be Kauno klinikų vaikų ligų gydytojo, teismo posėdyje numatytos ir Kėdainių ligoninės budėtojų, kurios tą lemtingą dieną priėmė sumuštą vaiką, apklausos.

R. Kėvalui antrino ir tą naktį budėjusi Kėdainių ligoninės vaikų gydytoja Aurelija Skarvonskienė.

„Pakartosiu daktaro Kėvalo žodžius, „atvežė užmuštą vaiką“, bet stebuklų būna visokių“, – kalbėjo medikė.

Pasak gydytojos, pamačiusi atvežtą mažametį, ji iškart suprato, kad tai negalėjo būti nelaimingas atsitikimas.

„Lyg koks žaibo kirtis, kuris demobilizuoja visas žmogiškas jėgas, visą profesionalumą, perėjo per kūną. Pradėjau dirbti ir jaučiau neapykantą tiems žmonės, kurie taip pasielgė su vaiku. Tokių sužalojimų nuo nukritimo niekada nebūna“, – teigė gydytoja.

Vaiko motinai, 23 metų Monikai Kaziukaitytei buvo pateikti kaltinimai dėl itin žiauraus mažamečio, bejėgiškos būklės savo šeimos nario, nužudymo. Jai taip pat pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis.

Jos sugyventiniui, anksčiau 2 kartus teistam 28 metų Gediminui Konteniui, pareikšti kaltinimai dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo bei fizinio skausmo sukėlimo. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – abu jie nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Iš viso bylos medžiagą sudaro 10 tomų, vykdant ikiteisminį tyrimą apklausti 126 liudytojai, atlikta 12 ekspertinių tyrimų, o kaltinamasis aktas – 202 puslapių apimties.

Tragedija įvyko 2017-ųjų sausio 25 dieną, kai dėl netaisyklingai ištartų skaičių M. Kaziukaitytės sūnelis buvo mušamas kumščiais, telefono įkrovikliu, diržu iki sąmonės netekimo. Vaiko galva buvo daužoma į kambario sieną. Po dviejų dienų jo gyvybė užgeso Kauno klinikose.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA