Kauno pareigūnai sučiupo feisbuke alkoholiu prekiavusį jaunuolį | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai sučiupo feisbuke alkoholiu prekiavusį jaunuolį

Kauno apskrities VPK nuotr.

Šį savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento darbuotojais, Kauno apskrityje tikrino, kaip laikomasi nuo 2018-ųjų įsigaliojusių Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo pasikeitimų.

[galerija kiek=”4″]

Prevencinės priemonės metu buvo tikrinamos ne tik tos vietos, kuriose prekiaujama alkoholiu, bet ir reaguota į socialiniuose tinkluose pasirodančius skelbimus apie nelegalią prekybą alkoholiniais gėrimais. Vykdant policinę priemonę nustatytas 19-metis jaunuolis, vykdęs prekybą alkoholiu socialiniame tinkle „Facebook“.

Dėl to vaikinui gresia administracinė atsakomybė. Už alkoholinių gėrimų vartojimą ar turėjimą, kai tai daro jaunesni negu dvidešimt metų asmenys (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (LR ANK) 485 str. 1 d.) ir už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo nustatyta tvarka pažeidimą (LR ANK 209 str. 1 d.) gresia bauda iki 150 eurų.

Taip pat prevencinės priemonės metu atlikti patikrinimai prie 5 ūkio subjektų, prekiaujančių alkoholiniais gėrimais. Vienoje iš viešojo maitinimo įstaigų Šilainiuose nustatyta, kad nesiimama pakankamų priemonių, jog po 20 val. alkoholis nebūtų išnešamas iš viešojo maitinimo įstaigos.

Dėl to pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR ANK 168 str., dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo. Dviems vyrams, šioje viešojo maitinimo įstaigoje įsigijusiems alkoholinių gėrimų ir jį išsinešusiems iš ten, dėl to buvo pradėtos administracinių nusižengimų teisenos pagal LR ANK 484.1 str.

Pareigūnai primena, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais–šeštadieniais nuo 20 val. iki 10 val. bei sekmadieniais nuo 15 val. iki 10 val. užtraukia baudą nuo 14 iki 30 eurų. Tokias prevencines priemones pareigūnai aktyviai vykdys ir toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA