Skaitytojai nepatiko Kauno valdžios sumanymas: tai neturėtų būti realizuota gamtos sąskaita | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai nepatiko Kauno valdžios sumanymas: tai neturėtų būti realizuota gamtos sąskaita

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodžius naujienai apie planuojamą statyti daugiafunkcinį vandens sporto centrą Nemuno saloje, netoli Kauno „Žalgirio“ arenos, miesto valdžios idėja jau spėjo sulaukti kritikos iš gyventojų.

Laišką portalo žurnalistams parašiusi skaitytoja neslėpė pasipiktinimo dėl tokio Kauno miesto savivaldybės atstovų pareiškimo. „Mes, kauniečiai, mieste norime turėti prieigą prie gamtos. Ir mums visai nepatinka idėja apie olimpinio dydžio baseino atsiradimą Nemuno saloje. Didžiąją savo gyvenimo dalį gyvenu visai netoli šios vietos ir Santakos parko, todėl tikrai nenorėčiau, kad ten „išdygtų“ kas nors panašaus. Tikiu, jog žmonių, turinčių tokią pat nuomonę kaip manoji, yra ir daugiau“, – įsitikinusi kaunietė Viktorija.

Pasak jos, tiek Nemuno saloje, tiek Santakos parke kauniečiai mėgsta leisti laiką kartu su šeimomis, draugais, važinėtis dviračiais. O įgyvendinus daugiafunkcinio vandens sporto centro sumanymą sumažėtų erdvė. Ar kada nors Kauno valdžiai buvo aktualu, ko nori šio miesto gyventojai?, – retoriškai klausia moteris.

„Manau, jog tokio pobūdžio objektams tikrai ne vieta nei miesto centro plotuose, nei Kauno senamiestyje.  Turėti baseiną būtų išties smagu. Tik dėl ši idėja neturėtų būti realizuota gamtos sąskaita. Tai – per didelė kaina vien tam, kad žmogus galėtų leisti laiką maudydamasis baseine. Juk ne paslaptis, kad miesto valdžia atranda puikias vietas verslo centrams statyti. Tą pat galėtų padaryti ir vystydami pastarojo projekto idėją. Greta šio baseino ir planuojamo SPA centro neabejotinai tektų įrengti ir didelę aikštelę automobiliams. O tai reiškia – prireiktų dar didesnės erdvės “, – teigė pašnekovė.

Kaunietė Viktorija sakė niekada nesutiksianti su tuo, jog dėl trumpalaikės galimybės žmogui patenkinti savo įgeidžius būtų eikvojami gamtos plotai.

Klausiame kauniečių: o kokia jūsų nuomonė – reikia baseino Nemuno saloje ar ne?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA