Savaitgalio pasivaikščiojimai: pavargę nuo miesto, ramybę atrasite Dubravos pelkynuose | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio pasivaikščiojimai: pavargę nuo miesto, ramybę atrasite Dubravos pelkynuose

R. Tenio nuotr.

Žiemą, ypač termometro stulpeliams nukritus žemiau nulio, kiekvieną laisvą minutę norisi praleisti šiltoje ir jaukioje namų erdvėje. Portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas kviečia pasigrožėti žiemiškos Dubravos rezervatinės apyrubės vaizdais nepalikus namų, o išdrąsėjus – palikti šilumą ir apsilankyti Dubravoje patiems.

Dubravos rezervatinė apyrubė – saugoma teritorija Kauno rajone, apimanti kelis Vaišvydavos girininkijos Dubravų miško kvartalus. 120 hektarų ploto rezervatas įsteigtas siekiant išsaugoti retas miško augavietes, spygliuočių medynus ir įvairius kitus vertingus augalus. Taip pat svarbi ir gamtiniu požiūriu vertinga ir natūrali teritorijoje esanti aukštapelkė.

Nors oficialiai Dubravos rezervatinė apyrubė įsteigta tik 1994 m., apsauginis režimas palaikomas nuo 1968 m. Bet kokia ūkinė veikla ar gamtinių išteklių panaudojimas, Dubravos rezervatinės apyrubės teritorijoje yra draudžiamas.

Turistams teritorija prieinamesnė tapo 2005 m. – būtent tada buvo įrengtas beveik dviejų kilometrų ilgio pažintinis takas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA