Vairuotojų sveikata bus tikrinama griežčiau | Kas vyksta Kaune

Vairuotojų sveikata bus tikrinama griežčiau

BNS 2018/02/11 15:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugėjant avarijų dėl vairuotojų sveikatos sutrikimų, Sveikatos apsaugos ministerija rengia pakeitimus, kurie numatys griežtesnį vairuotojų sveikatos patikrinimą sergant tam tikromis ligomis.

Dabar vairuotojai prieš gaudami vairuotojo pažymėjimą privalo pasitikrinti sveikatą, turi užpildyti ir garbės deklaraciją, kurioje nurodytų ligas ir kitus sveikatos sutrikimus.

„Deja, akivaizdu, kad to nepakanka“, – teigia Sveikatos apsaugos ministerija.

Todėl šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija rengia Vairuotojų sveikatos tikrinimo reikalavimų ir tvarkos aprašo pakeitimus dėl vairuotojo pažymėjimų nuostatos.

Sveikatos apsaugos ministerija BNS informavo, kad, atsižvelgiant į naujausias mokslo žinias apie sveikatos būklę, darančią poveikį tinkamumui vairuoti, yra žymiai išplėstas širdies ir kraujagyslių ligų, sąrašas.

Jomis sergantys vairuotojai turės būti papildomai įvertinti specialistų arba jiems vairuotojo pažymėjimai bus išduodami ar atnaujinami išskirtiniais, kompetentingų medicinos specialistų išvadomis tinkamai pagrįstais atvejais, jei reguliariai atliekamas medicininis vertinimas, kuriuo, atsižvelgiant į sveikatos sutrikimų poveikį, užtikrinamas asmens gebėjimas saugiai vairuoti transporto priemonę.

Šią savaitę dėl sutrikusios vairuotojų sveikatos įvyko net trys eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Du vairuotojai mirė prie vairo, trečiasis pateko į ligoninės reanimaciją.

Sutrikus vairuotojų sveikatai, per avarijas Klaipėdoje ir Panevėžyje iš viso buvo sužaloti penki keleiviai.

Pirmadienį Klaipėdoje, Minijos gatvėje, sutrikus 54 metų vairuotojo sveikatai, maršrutinis autobusas „Carrocera“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Per eismo įvykį nukentėjo vairuotojas, jis pateko į reanimaciją. Taip pat sužeisti 4 nepilnamečiai autobuso keleiviai: 16 ir 14 metų vaikinai buvo paguldyti į ligoninę, 15 ir 10 metų berniukai gydomi ambulatoriškai.

Tos pačios dienos rytą 7.20 val., Panevėžio rajone, kelyje Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas, automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas 64 metų vyro, nuvažiavo nuo kelio ir kliudė kelio ženklą. Automobilio vairuotojas dėl sveikatos sutrikimo mirė, o kartu važiavusi 58 metų keleivė patyrė stuburo sumušimą.

Pirmadienio vidurnaktį 0.26 val., Vilniuje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, autobusų stovėjimo aikštelėje, maršrutinio autobuso 62 metų vairuotojas dėl sutrikusios sveikatos prarado sąmonę. Jo vairuojamas autobusas tapo nevaldomas ir atsitrenkė į šalia stovėjusius du autobusus.

Atvykusiems medikams nepavyko išgelbėti autobuso vairuotojo gyvybės. Nelaimės metu keleivių autobuse nebuvo, vairuotojas autobusą pasibaigus darbui statė į numatytą vietą aikštelėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA