„Žalgiris“ varžovų akimis: didžiuojasi nutraukę pergalių seriją, bet tikisi neužsitraukti fanų rūstybės | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ varžovų akimis: didžiuojasi nutraukę pergalių seriją, bet tikisi neužsitraukti fanų rūstybės

delfi.lt 2018/02/10 16:03
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ pergalių serija namuose baigėsi. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai penktadienį 74:84 nusileido Maskvos srities „Chimki“ krepšininkams ir po beveik trijų mėnesių pertraukos pralaimėjo Eurolygos rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje. Seriją nutraukę Rusijos klubo krepšininkai neslėpė – šiuo pasiekimu jie didžiuojasi.

Stambulo „Anadolu Efes“, Atėnų „Panathinaikos“, Bambergo „Brose“, Pirėjo „Olympiakos“, Malagos „Unicaja“, „Valencia“, Tel Avivo „Maccabi“ – šios komandos pastaraisiais mėnesiais kaip lapai krito „Žalgirio“ arenoje iki tol, kol į ją atvyko „Chimki“. Pamaskvio klubas tapo pirmuoju, sugebėjusiu „Žalgirį“ šį sezoną nugalėti dukart.

Georgioso Bartzoko kariauna ne tik pasivijo „Žalgirį“ pagal pergales (13), bet ir aplenkė jį dėl tarpusavio akistatose įgyto pranašumo. Vis dėlto kauniečius į septintąją turnyrinės lentelės vietą nustūmusios ekipos lyderis Aleksejus Švedas neskuba teigti, kad „Chimki“ yra pajėgesnė ekipa. Rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas tinklalapiui Krepšinis.lt sakė, jog pergalė Kaune yra ypatinga.

„Labai smagu laimėti čia Kaune. Žinojome, kad iki šiol žalgiriečiai namuose buvo laimėję septynis kartus iš eilės, todėl gera būti tais, kurie tokią seriją nutraukė. Visi žino, kaip sunku žaisti „Žalgirio“ arenoje, kur sirgaliai sukuria labai triukšmingą atmosferą.

Vis dar turime su „Žalgiriu“ po tiek pat pergalių, todėl negaliu sakyti, kad dėl pergalių tarpusavio akistatose esame stipresni. Patys pajautėme „Žalgirio“ jėgą šio mačo pirmajame kėlinyje, kai atsilikome net 15 taškų. Visa laimė, jog likusius tris kėlinius žaisti mums sekėsi šiek tiek geriau“, – dėstė A. Švedas.

A. Švedas penktadienį nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias – Rusijos krepšinio žvaigždė pelnė 20 taškų. Po susitikimo bendraudamas su Krepšinis.lt, nuolat „Chimki“ į priekį vedantis snaiperis pareiškė, kad būtent jo tipo žaidėjo trūkumas „Žalgiriui“ gali pakišti koją kovojant dėl aukščiausių Eurolygos pozicijų.

„Kauno ekipa šį sezoną žaidžia puikiai, todėl siekiant ją pranokti, reikia prakaituoti. Treneris Š. Jasikevičius atlieka gerą darbą ir pasistengia užtikrinti, kad jo auklėtinių atakų metu kamuolys labai daug judėtų, o tai padeda „Žalgiriui“ žaisti gerokai solidžiau nei bet kada anksčiau. „Žalgiris“ žaidžia kaip komanda, rezultatyviausiu kiekvieną dieną gali tapti vis kitas žaidėjas.

Tolygus krūvio pasidalinimas puolime yra stiprybė, bet kartais tai gali tapti ir silpnybe, nes komanda neturi žmogaus, kuriuo būtų galima visada pasitikėti ir žinoti, kad jis sumes reikalingą taškų skaičių. Žinoma, negalima sakyti, kad „Žalgiris“ neturi lyderio. Akivaizdus lyderis Kaune yra Paulius Jankūnas“, – kalbėjo geriausiai apmokamas Europos krepšininkas A. Švedas.

Nusivylimo nuotaikas „Žalgirio“ arenoje baigiantis susitikimui penktadienį ypatingai paaštrino Tyleris Honeycuttas, kuris paskutinę sekundę, kauniečiams jau nebesiginant, pataikė iš toli. Tai supykdė tiek šeimininkų fanus, tiek ir žaidėjus, bet trenerio G. Bartzoko nurodymą vykdęs amerikietis šio epizodo nesureikšmino ir apie „Žalgirį“ bei jo sirgalius atsiliepė pačiais šilčiausiais žodžiais.

„Eurolygoje svarbūs visi taškai, todėl turėjau atlikti metimą. Tikiuosi, kad dėl to tritaškio netapsiu „Žalgirio“ fanų priešu, nes ši komanda man patinka. Galbūt netgi norėčiau vieną dieną joje žaisti. Girdėjau daug gerų dalykų apie trenerį Š. Jasikevičių. Be to, Lietuva yra šalis, kurioje krepšinis yra sportas numeris 1, o žaisti tokių sirgalių akivaizdoje yra ypatingas jausmas.

Suprantame, jog tai vienas geriausių sezonų „Žalgirio“ istorijoje. Nors įprastai kauniečiai būdavo vidutiniokai ar autsaideriai, šį sezoną jie su visais varžosi kaip su lygiais. Žinojome, kad šios rungtynės bus labai sunkios, todėl atidavėme visas jėgas. Mums tai labai svarbi pergalė, bet turime laimėti dar ne vieną susitikimą“, – sakė 17 taškų pelnęs T. Honeycuttas, piešiantis šviesią ateitį „Žalgirio“ kanadiečiui Kevinui Pangosui.

„Kauno ekipa žaidžia kartu. Tai labai disciplinuota komanda, turinti gerą trenerį ir labai besistengianti gynyboje. „Žalgiris“ puikiai suvokia savo stiprybes ir jas išnaudoja. Man labai patinka, kaip žaidžia K. Pangosas. Jis yra puikus įžaidėjas. Nors jam ir trūksta ūgio, jis ne tik sėkmingai atranda savo bendraklubius, bet ir pats gali atlikti svarbius metimus lemiamu metu. Manau, jog jis greitai taps vienu geriausių Eurolygos žaidėjų“, – sakė T. Honeycuttas.

Apie galimai įmanomą ateitį „Žalgiryje“ puse lūpų užsiminus T. Honeycuttui, Krepšinis.lt pasiteiravo, ar save su „Žalgirio“ apranga dar įsivaizduoja Jamesas Andersonas, kuris Kaune jau rungtyniavo 2014-2015 metų sezone. Lietuvoje sirgalių meilę užsitarnavęs, bet šalį dėl NBA lygos palikęs amerikietis teigė besitikintis, jog durys atgal į „Žalgirį“ jam nėra uždaros.

„Niekada negali žinoti. Tikiuosi, kad vieną dieną tai įvyks“, – apie galimą sugrįžimą sakė 5 taškus penktadienį įmetęs J. Andersonas, dabartinį „Žalgirį“ laikantis viena didžiausių jėgų Europos krepšinyje bei besidžiaugiantis buvusio bendraklubio Edgaro Ulanovo progresu.

„Nuo pirmųjų susitikimo minučių buvo aišku, kad mūsų laukia įtemptas mūšis. „Žalgiris“ pirmajame kėlinyje šauniai mus užpuolė ir parodė, kokiu žaidimu jie skinasi kelią į stipriausiųjų aštuonetą. Jei „Žalgiris“ nesustos, atkrintamosiose varžybose tai bus sunkus riešutas visiems varžovams. Šį sezoną tai tikrai yra viena geriausių komandų Europoje, nes ji labai patyrusi ir turi daug gerų žaidėjų.

Į akį labai krenta E. Ulanovas, kuris pastaraisiais metais labai patobulėjo, tiek puolime, tiek ir gynyboje. Man žaidžiant „Žalgiryje“, Edgaras buvo jaunas vyrukas, neseniai atvykęs iš mažesnės komandos. Dabar jis yra vienas labiausiai patyrusių klubo žaidėjų bei vienas lyderių. Smagu matyti, kad jis „Žalgiriui“ tapo tokiu svarbiu žmogumi“, – kalbėjo J. Andersonas.

Tuo metu Stefanas Markovičius po susitikimo išskyrė jam labiausiai patinkančius „Žalgirio“ žaidėjus, o taip pat prisiminė įdomų pokalbį su tautiečiu Vasilije Micičiumi, kai šis dar tik ruošėsi pasirašyti sutartį su „Žalgiriu“. „Chimki“ įžaidėjas laimingas dėl to, kad šešeriais metais už jį jaunesnis partneris Serbijos rinktinėje žaisdamas Kaune gali semtis patirties iš Š. Jasikevičiaus.

[susije_video kurie=””]

„Norėčiau kada nors vėl žaisti su Aaronu White’u. Aaronas buvo šaunus bendraklubis Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje praėjusį sezoną, o dabar labai smagu matyti jį atsiskleidusį Kaune. Be jo, man iš Kauno ekipos dar labai patinka K. Pangosas. Žinoma, Kauno klubas turi ir daugiau gerų žaidėjų.

Privalu pabrėžti, jog „Žalgiris“ ne tik turi daug gerų krepšininkų, bet ir yra itin gerai treniruojama komanda. Kai Vasilije ruošėsi priimti „Žalgirio“ pasiūlymą, pasakiau, kad pavydžiu jam, nes jis gavo galimybę žaisti komandoje, kurią treniruoja geriausias įžaidėjas Eurolygos istorijoje.

Vasilije gali iš Š. Jasikevičiaus daug ko išmokti, ypač dabar, kai komanda demonstruoja tokį užtikrintą krepšinį. Tai, ką daro Š. Jasikevičius yra nuostabu. Vasilije turi stebėti jį ir mokytis, nes šis vaikis jaunas ir jam privalu dar daug visko išmokti“, – kalbėjo 2 taškus ir 8 rezultatyvius perdavimus Kaune surinkęs S. Markovičius.

Penktadienį pergalę iš Kauno išsivežusio klubo atakų organizatorius paaiškino, kas leido perlaužti rusams rungtynių eigą po nesėkmingo starto, o taip pat patikino, kad ši pergalė „Chimki“ yra itin svarbi dėl prieš kauniečius įgyto pranašumo tarpusavio akistatose.

„Nugalėjome labai gerą komandą, kuri yra itin gera žaisdama savo arenoje, kur ją palaiko nuostabią atmosferą sukuriantys fanai. Ši atmosfera žalgiriečiams suteikia papildomos motyvacijos ir papildomos energijos. Priblokšti šios energijos mes rungtynes pradėjome labai prastai, fanai pašėlo, o varžovai pradėjo jaustis patogiai.

Vėliau pradėjome labiau kontroliuoti žaidimą ir solidžiau žaisti gynyboje. Tai buvo raktas į sėkmę: sustabdėme kauniečių puolimą, kelis kartus pelnėme lengvus taškus ir taip nutraukėme „Žalgirio“ pergalių namuose seriją. Esame laimingi, nes nukovėme pajėgų priešininką.

Iki sezono pabaigos dar liko 8 susitikimai, bet jau dabar labai džiaugiamės įgiję pranašumą prieš „Žalgirį“. Tai vieni pagrindinių mūsų konkurentų. Tiesa, dar gali daug visko nutikti. Kiekvienas turas yra naujas iššūkis“, – dėstė S. Markovičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA