Paaiškėjo, kada tėvai sulauks vaiko pinigų | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kada tėvai sulauks vaiko pinigų

BNS 2018/02/10 09:42
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vaiko pinigai prašymus pateikusiem tėvams tikriausiai bus išmokėti kovo mėnesio pradžioje, skelbia LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Savivaldybės gavo tiek prašymų dėl vaiko pinigų, kad negali jų apdoroti. Pavyzdžiui, klaipėdiečius tėvus kai kurios išmokos pasieks vasarį, o kitos – kovą.

Savivaldybių atstovai sako, kad yra „užversti“ elektroniniais prašymais, klaipėdiečiai per dieną apdoroja 90–100 elektroninių prašymų, skirtų vaiko pinigams skirti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad pasigilins, ką gali padaryti dėl šios situacijos.

Pateikti prašymą išmokai gauti galima elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą spis.lt arba raštu savivaldybėse ar jų padaliniuose. Sausio pradžioje ši sistema buvo užstrigusi ir neveikė.

Internetu kreipiantis dėl universalios 30 eurų išmokos vaikui papildomų dokumentų teikti nereikia. Prašymus teikiant savivaldybių skyriuose reikės pateikti savo asmens dokumentą. Nepriklausomai nuo pajamų už kiekvieną vaiką nuo sausio bus skiriama 30 eurų mėnesinė išmoka. Ji priklausys visiems šalies vaikams iki 18 metų, o jei jie mokosi – iki 21-erių.

Mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams bus mokamos papildomos išmokos. Tokios šeimos gaus priedus ir per mėnesį išmoka sudarys 58,5 euro už vaiką iki dvejų metų ir 45,2 euro – už vyresnius vaikus.

Šios išmokos pakeitė iki sausio tėvams galiojusią mažesnio pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį leidusią tėvams susigrąžinti iki 30 eurų.

Išmoka vaikui, kaip ir kitos socialinės išmokos, bus mokama už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 25 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA