Keičiasi mokėjimo už elektrą ir dujas tvarka | Kas vyksta Kaune

Keičiasi mokėjimo už elektrą ir dujas tvarka

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Nuo vasario „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientams, atsiskaitantiems už elektrą ar dujas grynaisiais pinigais priėmimo vietose – „Lietuvos pašte“, „Maxima“ kasose, „Perlo“ terminaluose ir kitur – nebereikės rūpintis mokėtinos sumos paskaičiavimu.

Kaip rašoma ESO pranešime, klientui užteks atsinešti rodmenį, kurį rodo jo elektros ar dujų skaitiklis, pasakyti kliento kodą ir mokėtina suma bus suskaičiuota automatiškai. Į sumą bus įtrauktas mokestis už suvartotą energiją ir kitos sumos, jei jų yra, pavyzdžiui, skola, permoka, mėnesio mokestis ar mokestis už elektrą bendrosioms namo reikmėms.

Jei klientas neturės reikiamos pinigų sumos, daugelyje įmokų priėmimo vietų galės susimokėti tik dalį įmokos, o likusią sumą galės sumokėti vėliau. Jei nebus sumokėta visa suma, klientams apie tai bus priminta išsiunčiant sąskaitą.

Mokantiems už elektrą ar dujas kitais būdais – bankuose ar bankų internetinėse sistemose, kredito unijose, kitose mokėjimo platformose, savitarnos svetainėje www.manogile.lt – niekas nesikeičia.

Taip pat įmokų apskaitoje kliento pateiktas skaitiklio rodmuo bus įskaitomas ne į praėjusį, bet į einamąjį mėnesį – taip klientas visada mokės tiksliai už tiek, kiek iki mokėjimo dienos suvartojo.

Šie pokyčiai klientams leis išvengti skaičiavimo klaidų, visuomet bus pritaikomas tikslus elektros ar dujų tarifas, todėl klientui nebereikės skaičiuoti, domėtis kainų pasikeitimais, reikės atsiminti tik tai, ką rodo skaitiklis ir savo kliento kodą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA