Valstybės šimtmečio renginiai kauniečiams kainuos daugiau kaip 100 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Valstybės šimtmečio renginiai kauniečiams kainuos daugiau kaip 100 tūkst. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaunas ruošiasi su trenksmu švęsti Lietuvos valstybės šimtmetį – Kauno savivaldybės sausio mėnesį pasirašytose sutartyse tam numatyta skirti daugiau kaip 100 tūkst. eurų. Ir nors iki šventinių renginių lieka vos viena savaitė – mieste matomos šventinės programos reklamos, kviečiančios kauniečius švęsti valstybės šimtmetį – nėra. Portalui „Kas vyksta Kaune“ pavyko sužinoti daugiau detalių apie vasario 15 ir 16 d. planuojamus renginius Kaune.

Sausio viduryje miesto savivaldybė pasirašė dvi pagrindines sutartis dėl valstybės šimtmečio renginių Kaune organizavimo. Vasario 15 d. nemokamą koncertą „Žalgirio“ arenoje miestiečiams surengti įpareigota vilniečių įmonė „Creative Industries“, kuriai iš miesto biudžeto planuojama skirti iki 60 tūkst. eurų. Bendra renginio sąmata siekia beveik 85 tūkst. eurų, dalį reikalingų lėšų planuojama surinkti iš rėmėjų.

Oficialios valstybės šimtmečio minėjimo dienos – Vasario 16-osios šventinius renginius mieste organizuoti savivaldybė ir vėl patikėjo ne itin sėkmingai kalėdiniu laikotarpiu pasirodžiusiai kauniečių įmonei „Medusa Concert“, kuri susilaukė nemažai miestiečių kritikos ir dėl pagrindinės Kauno eglės įžiebimo šventės programos, ir dėl kalėdinio miestelio bei pagrindinės miesto eglės puošybos organizavimo.

„Medusa Concert“ pavesta organizuoti nemokamą Lietuvos valstybės atkūrimo dienos koncertą Vytauto didžiojo karo muziejaus sodelyje, taip pat šventinius pasirodymus ir veiklas Laisvės alėjoje, prie Istorinės LR Prezidentūros. Sutartyje nurodoma, kad paslaugos teikėjas taip pat organizuos šventines veiklas senamiestyje, centre, nedidelėse kultūros įstaigose, kavinėse, bažnyčiose, muziejuose ir kitose netradicinėse viešose vietose.

Šių veiklų įgyvendinimui savivaldybė įsipareigojo skirti beveik 50 tūkst. eurų. Bendra Vasario 16-osios renginių, kuriuos Kaune įpareigota organizuoti „Medusa Concert“, sąmata siekia beveik 82 tūkst. eurų, trūkstamą sumą organizatoriai taip pat tikisi gauti iš renginio rėmėjų.

Artimiausiu metu portalas „Kas vyksta Kaune“ plačiau informuos skaitytojus apie Kauno regione planuojamus oficialius valstybės šimtmečio minėjimo renginius, o kol kas miesto renginių sąrašą galima peržvelgti čia.

Taip pat kviečiame skaitytojus aktyviai dalintis asmeninėmis ir visuomeninėmis iniciatyvomis, kurias skirsite pasveikinti Lietuvos valstybę su šimtmečiu.  Apie originalius kauniečių sumanymus Vasario 16-osios proga kasdien galite sekti suvedę #V100.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA