Gatvės menas Kaune klesti ir žiemą: išmargintas dar vienas pastatas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Gatvės menas Kaune klesti ir žiemą: išmargintas dar vienas pastatas (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Gatvės menininkai Kaune nepailsta darbuotis ir šaltuoju metų laiku. Baltą sniego paklotę jie vėl sumanė paįvairinti perkeldami spalvas ant mieste stūksančių įvairios paskirties pastatų.  Šį kartą pasirinktas netoli daugiabučių pastatytas sandėliukas.

[galerija kiek=”4″]

Minėtas statinys, esantis Parodos gatvėje 8, atgimė naujam gyvenimui – ant jo sienų „įsikūrė“ du masyvūs, rusvos spalvos briedžiai. Baltame fone įsitaisę laukiniai gyvūnai, regis, nežvelgia į mišką ar pievą kaip dažniausiai būna realybėje. Čia jų dėmesio centre – žmogaus ranka, siūlanti paskanauti raudonos spalvos obuolio. Įprastą šių žaliavalgių baikštumą menininkai atvaizdavo visiškai priešingai – bendrystėje su žmogumi.

Šių metų sausio viduryje rašėme apie Šilainių mikrorajone prieš tai buvusią nykią elektros transformatorinę atgaivinusį spalvingą piešinį, kuriame svajoklis vaikas žvelgia į spalvingą vienaragį, stovintį visai netoli magiškos pašvaistės. Pastarojo kūrinio eskizo idėja priklausė žinomam Kauno menininkui Vyteniui Jakui. O ją įgyvendindamas kaunietis pasikvietė į pagalbą menininkes Ievą Voroneckytę bei Godą Skėrytę.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai domėjosi, ar ši dviejų briedžių, žvelgiančių į sultingą obuolį, iniciatyva taip pat priklauso jau minėtam V. Jakui. Tačiau, paaiškėjo, jog menininkas šįkart nepridėjo savo rankos bei fantazijos prie šio gatvės meno kūrinio realizavimo ir kol kas nė nenumano, kas galėtų būti piešinio autorius.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus atstovai apie naująjį kūrinį teigė taip pat nieko nežinantys. Tad belieka laukti, kol pats autorius nuspręs pasakyti, kad tai jo meninis darbas, nugulęs ant statinio sienų, šyptelėjo jie.

Papildyta vasario 9 d.

Vakar paskelbus apie Parodos gatvėje briedžių piešiniais išmargintas ūkinės paskirties pastato sienas, neilgai trukus atsirado ir šio gatvės meno kūrėja – Asta Vilminskaitė ir salono „Tapatu“ kūrybinė komanda. Kaip paaiškėjo, piešinys čia atsirado visai ne šią žiemą, kaip manyta, o 2017 metų vasarą.

Gatvės meno kūrinį užsakė greta šios vietos įsikūrusios odontologijos klinikos savininkas Giedrutis Vizgaitis. „Kol nebuvo šių briedžių piešinio, siena tebuvo nuobodi, balta ir neatkreipianti niekieno dėmesio. Net, drįsčiau pasakyti, negraži: daugelį metų kabančios gyventojų pašto dėžutės, nubyrėjęs tinkas. Mintis papuošti sieną – ilgai brandinta“, – prasitarė G. Vizgaitis.

Pasak menininkės A. Vilminskaitės, norėta miesto gyvenimą paįvairinti nors trupučiu gamtos ir leisti praeiviams pasidžiaugti, o gal net įsiamžinti prie gatvės meno kūrinio kaskart praeinant. „Darome Kauną tokiu, kuriame būtų gera gyventi“, – neslėpė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA