Paviešinus vaizdo įrašą, tėvai sulaikyti – atžalos paimtos | Kas vyksta Kaune

Paviešinus vaizdo įrašą, tėvai sulaikyti – atžalos paimtos

Stopkadras / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sekmadienio vakarą gavę informacijos apie vaikų akivaizdoje girtaujančius ir besikeikiančius suaugusiuosius, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai reagavo tuoj pat. Jonavos rajone sulaikyti neblaivūs mažamečių tėvai.

Kaip informuoja policija, apie 19.00 val. Kauno apskrities VPK pareigūnai sulaukė gyventojų pranešimo, kad socialiniame tinkle patalpintas vaizdo įrašas, kuriame asmenys prie mažamečių asmenų vartoja alkoholį, keikiasi, užgaulioja vaikus.

Aptariamas tiesioginės „Facebook“ transliacijos įrašas 18.18 val. buvo įkeltas į viešą grupę „Savas kampas“. Paviešinant šią groteskišką buitinę sceną, galima spėti, norėta pademonstruoti netinkamą motinos elgesį ir žalingą aplinką, kurioje gyvena vaikai, tačiau prie tokios aplinkos konstravimo keiksmais bei, kaip paaiškėjo, alkoholio vartojimu prisidėjo ir pats tėvas.

Į gautą pranešimą nedelsiant reagavę Kauno apskrities VPK pareigūnai, nustatę vietą, kurioje girtaujama prie mažamečių, galimai naudojamas psichologinis smurtas, nuvyko į Jonavos rajone esantį Vaivadiškių kaimą.

Čia sulaikytas 1983 m. gimęs vaikų tėvas (nustatytas 2,66 prom. girtumas) ir 1989 m. gimusi motina (nustatytas 2,84 prom. girtumas), kurie pristatyti į komisariatą. Vaikai išvežti į gydymo įstaigą, apie juos informuoti Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno apskrities pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už jų rūpestingumą ir ragina visuomet apie pastebėtus galimus teisės pažeidimus informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA