Papasakojo, kas vyksta Kauno stoties turgavietėje: nori įspėti kitus | Kas vyksta Kaune

Papasakojo, kas vyksta Kauno stoties turgavietėje: nori įspėti kitus

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos laiškas, kuriame suabejota kai kurių Kauno stoties turgavietėje dirbančių prekybininkų sąžiningumu. Pasak kaunietės, minėtoje vietoje apsipirkti mėgstantys žmonės patys to nė neįtardami gali būti apgauti.

„Noriu informuoti apie tai, kas vyksta dienomis pačiame Kauno centre esančiame stoties turguje. Ne pirmą kartą tenka girdėti, jog ten dirbantys prekeiviai superka daiktus iš narkotines medžiagas vartojančių asmenų, o vėliau taip įsigytus daiktus pardavinėja ten užsukantiems miesto gyventojams lyg naujus, pirktus legaliai. O ir pati savomis akimis kartą mačiau, kai kosmetiką pardavinėjantis vyras įsileido į kioskelį, kaip galima spėti, narkotikus vartojantį žmogų bei nupirko iš jo „Gillete“ skutimuisi skirtus peiliukus“, – pasakoja kaunietė.

Jos teigimu, minėto įvykio metu pardavėjas esą ištraukė iš savo kišenės didelį pluoštą kupiūrų ir sumokėjo, kaip įtariama, narkotines medžiagas vartojančiam asmeniui už norimus įsigyti daiktus.

„Ar tai – normalu ir legalu? Neslėpsiu, man kaip mokesčių mokėtojai išties pikta. Kur šioje situacijoje valstybinės mokesčių inspekcijos ir policijos pareigūnų dėmesys? Patikėkite, tokie dalykai vyksta kiekvieną dieną – visi Kauno narkomanai pasirodo stoties turguje bei parduoda tenykščiams prekybininkams viską, ką per dieną pavagia. Gal reikėtų pagaliau susirūpinti įvardyta problema?“, – klausia skaitytoja.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie situaciją informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus. Pasak jų,  stoties turgavietėje policija dažnai vykdo įvairius patikrinimus. Vienas iš tokių patikrinimų esą buvo vykdytas visai neseniai – sausio 27 ir 28 dienomis.

„Patikrinimo metu pažeidimų, susijusių su vogtų daiktų supirkimu fiksuota nebuvo. Pastaruoju metu Kauno miesto Centro policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai nėra fiksavę vogtų perpardavinėjamų daiktų atvejų ar tokių pranešimų užregistravę policijos registruojamų įvykių registre“, – komentavo pareigūnai.

Jų teigimu, jeigu būtų nustatyti pažeidimai, neteisėtos veikos, priklausomai nuo pažeidimo pobūdžio ir aplinkybių, gali būti taikoma tiek administracinė, tiek ir baudžiamoji atsakomybė.

Administracinė atsakomybė esą grėstų tada, kai būtų nustatytas faktas, jog yra padarytas mažmeninės prekybos taisyklių pažeidimas. Nustačius prekybos taisyklių pažeidimą, grėstų administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso 152 str., t.y. bauda nuo 30 iki 200 eurų.

Baudžiamoji atsakomybė asmeniui būtų taikoma tuomet, jei būtų nustatomas vogto daikto ar daiktų realizavimo faktas. Už tai Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, teigia pareigūnai ir primena, jog apie pastebėtus galimus teisės pažeidimus piliečiai prašomi informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA