Naujoje vietoje Kaune įsikūrusi nestandartinė „Mokslo kavinė“ tapo atviresnė lankytojams | Kas vyksta Kaune

Naujoje vietoje Kaune įsikūrusi nestandartinė „Mokslo kavinė“ tapo atviresnė lankytojams

Organizatorių nuotr.

Kaune jau treti metai veikianti „Mokslo kavinė“ savo veiklą tęsia naujoje vietoje – E. Ožeškienės g. 7. Tai parduotuvė, kavinė ir drauge biuras, kur galima ne tik įsigyti sveikesnių skanėstų, bet ir jų paragauti bei gauti detalios informacijos apie Lietuvos jaunųjų verslininkų kuriamus produktus, užsisakyti dienos pietus ar užkandžius į savo biurą, pasikonsultuoti idėjų įgyvendinimo klausimais ar tiesiog pabendrauti prie kavos ar arbatos puodelio.

Ketvirtadienio vakarą artimiausių draugų rate „Mokslo kavinė“ atšventė įkurtuves naujose patalpose, drauge su partneriais aptarė ateities planus, pasidžiaugė pasiektais rezultatais.

Platforma jaunam verslui

„Keliaujame arčiau savo klientų, – teigia kavinės sumanytoja ir įkūrėja Irena Vedeikienė. – Mokslo kavinės idėja – tai transformuotas pasaulyje gerai žinomas mokslo kavinių renginių variantas, kuomet kavinėje diskutuojama tam tikromis, visuomenei aktualiomis temomis. O mes sumanėme kitaip: „Mokslo kavinėje“ prie puodelio kavos dirbti, mokytis, mokyti, tobulėti ir augti drauge“.

Kaune įsikūrusi „Mokslo kavinė“ pamažu tapo platforma jaunam verslui. Kavinėje yra erdvė diskusijoms ir mini seminarams, jaukiems susitikimams prie puodelio kavos, savų produktų prezentacijoms. „Šiandien praktinė pagalba ypač svarbi, kadangi vis daugiau jaunimo palieka Lietuvą, o vyresni nedrįsta įgyvendinti savo idėjų dėl nepalankių sąlygų savo veiklą tik pradedantiems. Mes bandome šią nišą užpildyti ir siūlome savo paslaugas bei savo sukurtą erdvę idėjų įgyvendinimui“, – pasakoja I. Vedeikienė.

„Mokslo kavinė“ savo veiklą pradėjo Kauno rajone 2010 m. slėnio „Nemunas“ sudėtyje ir pagrindinis jos siekis buvo paskatinti verslauti moksleivius, padėti jiems įgyvendinti savo idėjas. Teikdama pagalbą ir konsultuodama kitus „Mokslo kavinė“ pamažu išsiinkubavo pati į savarankišką įmonę ir iš Kauno rajono persikėlė į Kauną, kad su jos vykdoma veikla galėtų susipažinti kuo daugiau žmonių.

„Mokslo kavinę“ jau atrado išrankūs klientai, kurie ieško sveikesnio maisto, nišinių produktų, tačiau veikla tuo neapsiriboja ir šiandien kavinės sudėtyje jau veikia gamybinis cechas bei užkandinė „Idėja“, kur realizuojamos pačios slapčiausios kūrėjų svajonės, gaminami eksperimentiniai gaminiai.

Sukurti nauji produktai

Kavinės kolektyvas nuolat dirba su savanoriauti arba išbandyti save versle pageidaujančiais asmenimis, kurie padeda kurti produktus, juos pristatyti pirkėjams. Su „Mokslo kavinės“ vardu jau siejamas visas spektras produktų, kurie buvo sukurti ir jau realizuojami rinkoje – tai įvairiausi riešutų sviestai, iš kurių norisi paminėti kanapinį ir česnakinį, kol kas neturinčius analogų rinkoje. Čia gaminamos ypatingo skonio virtos alyvuogės, pamėgtos ne tik gurmanų, šamo šokolade lazdelės ir daug kitų skanėstų. Na o šiuo metu savo idėjas čia įgyvendina dar viena studentė, kuri kuria veganiškus skanėstus.

Natūraliai kyla klausimas, kodėl kavinė Kaune veikia jau trečius metus, o apie ją žinančių ratas yra labai nedidelis? „Dirbame daug ir nėra kada apie save kalbėti, kartais pritrūksta marketingo žinių ir dar nesuradom šiai sričiai verslo partnerių, tačiau šiandien jau galime pasigirti, kad per veiklos laikotarpį prisilietėme prie keleto verslų, pagelbėjome ar paskatinome ir dabar džiaugiamės partneryste“, – sako I. Vedeikienė.

„Mokslo kavinėje“ idėjų sėmėsi „Piprės ūkis“ su savo aitriosios paprikos produktais, „Pirštukų pasaulis“ su siūtomis knygutėmis mažiesiems, MB „Žintis“, gaminanti kanapinius vaflius su įvairiais priedais, studentė Monika Mecelicaitė, džiuginanti mus veganiškais saldumynais. „Tikime, kad tai tik pirmieji daigeliai mūsų mikro inkubatoriuje ir kuo toliau tuo jų bus vis daugiau. Juk vieniems svajojantiems ir siekiantiems kartais reikia tik palaikymo, konsultacijos ar stogo virš galvos, o kitiems – gal gamybinės įrangos, gal prekybos vietos ar specialistų pagalbos“, – kviečia I. Vedeikienė.

Yra ir iš svetur atvežtų gaminių

„Mokslo kavinės“ asortimente yra ir keletas išskirtinės kokybės užsienietiškų produktų, kuriuos į Lietuvą pristato taip pat jauno verslo atstovai, tai „Frupp“ batonėliai iš liofilizuotų vaisių ir uogų, balzaminio acto kremai ir ypač tyras alyvuogių aliejus iš Italijos, o artimiausiu metu lankytojus ketinama nudžiuginti arbatomis iš Nepalo.

Arbatas parduotuvei ir kavinei pristatys jaunas verslininkas Ernestas Klevas, kuris savo idėją subrandino dar studijų metais, praleidęs pusmetį Nepale. Pažintis su to krašto arbatos augintojais ir galimybė paragauti išskirtinės arbatos paskatino įkurti „Tealure“ įmonę Danijoje ir jau treti metai Ernestas ieško unikalios arbatos Nepalo kalnuose ir ją tiesiogiai pristato išskirtinio skonio ieškantiems pirkėjams. „Tealure“ tikslas – plėtoti verslą, atsižvelgiant į vietinių arbatos tradicijų puoselėjimą bei kurti skaidrų ir teisingą bendradarbiavimą su Nepalo arbatos augintojais.

Įsikūrusi naujoje judrioje miesto vietoje „Mokslo kavinė“ tikisi tapti traukos centru išskirtinius produktus mėgstantiems kauniečiams ir miesto svečiams, idėjų turintiems moksleiviams ir jaunimui, savo svajonių dar neįgyvendinusiems, bet tikintiems, kad kada nors tai pavyks, vyresnės kartos atstovams. „Na, o mes pažadame nuolat stebinti naujais produktais, pristatyti jaunus verslus, puoselėti savo mini verslo inkubatorių, kuriame pildytųsi svajonės“, – žada kavinės įkūrėja I. Vedeikienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA