G. Petrauskas apie liepsnojusį „Atžalyną“: svarstoma, kaip panaudoti pastatą | Kas vyksta Kaune

G. Petrauskas apie liepsnojusį „Atžalyną“: svarstoma, kaip panaudoti pastatą

BNS 2018/02/02 19:56
R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį užsidegus nebenaudojamam buvusių vaikų namų „Atžalynas“ pastatui, išdegė dalis grindų ir aprūko sienos. Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas sutinka, kad apleistame statinyje siaučia vandalai, tačiau miestas dar turi planų jį panaudoti.

Pirmiausia, savivaldybė žada atsižvelgti į incidentą ir nuo pernai kovo nenaudojamą pastatą saugoti labiau. „Reaguodami į pastaruosius įvykius, svarstome imtis papildomų apsaugos priemonių, kad šis turtas Partizanų gatvėje būtų apsaugotas“, – teigė G. Petrauskas.

Kaip informavo Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pranešimas apie gaisrą Partizanų gatvėje esančiame pastate gautas ketvirtadienį, apie 13 val. Degė antrajame pastato aukšte sukrautos šiukšlės ir sendaikčiai – išdegė apie 15 kv. m pastato grindų, aprūko sienos.

Vaikų globos namai „Atžalynas“ uždaryti pernai metų kovą, kai čia gyvenę 42 vaikai iškraustyti į šeimynas septyniuose butuose. Tuomet kalbėta, kad į pastatą būtų galima perkelti specialiąją mokyklą neįgaliesiems – jos auklėtiniai dabar mokosi Apuolės gatvėje. Prieš tai ketinta atlikti pastato ir patalpų remontą, tačiau iki šiol jis stūkso nenaudojamas.

G. Petrausko teigimu, plano įkurti čia mokyklą neįgaliesiems neatsisakyta, bet galutinio sprendimo nėra. „Kol kas svarstome, kaip šis pastatas galėtų būti panaudotas optimaliausiai. Neįgaliesiems skirta mokykla – viena pagrindinių planuojamų alternatyvų. Jokie konkretūs sprendimai dar nepriimti, tačiau tikimės, kad greitai prie jų bus prieita“, – sakė jis.

Administracijos vadovas pripažino, kad pastatą šiuo metu niokoja vandalai.

Savivaldybės duomenimis, be vaikų namų „Atžalynas“ Kaune yra dar vienas panašus nenaudojamas pastatas – mokykla Šiaurės prospekte, kuri uždaryta po reorganizacijos. Šiuo metu jau antrą kartą skelbiamas aukcionas pastatui parduoti.

Kitą savaitę Kauno miesto savivaldybės taryba svarstys dar kelių ugdymo įstaigų reorganizavimo planus. Paklaustas, ar gali po šios reorganizacijos atsirasti dar tuščių mokyklų pastatų, G. Petrauskas teigė, jog tai kol kas yra teorinė galimybė.

„Jei vis dėlto taip įvyks ir nerasime galimybių tuos pastatus pritaikyti visuomenės reikmėms, jie bus parduoti aukciono būdu“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA