Penktadienio rytą Kaune vairuotojai buvo fiksuojami vaizdo kameromis | Kas vyksta Kaune

Penktadienio rytą Kaune vairuotojai buvo fiksuojami vaizdo kameromis

Kauno apskrities VPK nuotr.

Šįryt, vasario 2 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, kurios metu tikrinta, kaip vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių.

[galerija kiek=”4″]

Didžiausias dėmesys buvo skirtas nuo Parodos g. ar nuo K. Donelaičio g. į Vytauto pr. atvažiavusiems vairuotojams, kurie sukdavo į kairę pusę ties Laisvės alėja, nors tai daryti draudžia kelio ženklinimas.

Ankstyvą penktadienio rytą Kauno apskr. VPK pareigūnai per pusantros valandos užfiksavo net 12 vairuotojų padarytų pažeidimų. Pažeidėjai buvo fiksuojami vaizdo stebėjimo kamera, o apie pastebėtus vairuotojus, darančius pažeidimą, informacija radijo ryšio priemonėmis buvo perduodama toliau stovėjusiems policijos pareigūnams.

Daugelis sustabdytų vairuotojų pareigūnams teigė skubantys ir žadėjo, kad tokie pažeidimai nesikartos. „Kelio ženklas ir ženklinimas įrengtas tam, kad nebūtų trukdomas transporto priemonių eismas. Taip pat vairuotojai, nesilaikantys kelių eismo taisyklių, sukelia realų pavojų kilti eismo įvykiui, kadangi sukdami į kairę jie kerta dvi priešpriešines eismo juostas. Kelyje privalome elgtis atsakingai, kadangi esame atsakingi ne tik už save, bet ir už kitus eismo dalyvius“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Sustabdytų automobilių vairuotojų laukia administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinio nusižengimo kodekso 417 str. 1d. Pareigūnai primena, kad už kelių eismo ženklų nesilaikymą, gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA