Piktinasi skaitytojas: prie stoties vairuotojai – tarp viešojo transporto kūjo ir priekalo | Kas vyksta Kaune

Piktinasi skaitytojas: prie stoties vairuotojai – tarp viešojo transporto kūjo ir priekalo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po antradienį įvykusio troleibuso ir lengvojo automobilio susidūrimo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai atkreipė dėmesį į miesto vietas, kur viešasis transportas „pykstasi“ su kitais eismo dalyviais. Viena tokių vietų, kauniečio manymu – sankryža prieš Kauno geležinkelio stotį.

„Norėčiau pakomentuoti situaciją dėl troleibusų eismo. Kasryt važiuoju pro sankryžą priešais geležinkelio stotį. Iš Vytauto prospekto sukti kairėn į M. K. Čiurlionio gatvę galima iš abiejų eismo juostų. Visi troleibusai susigrūda antroje juostoje, šviesoforas dega vos kelias sekundes, todėl per vieną žalią signalą sugeba praslinkti tik viena keleivinė transporto priemonė“, – pasakojo Rokas.

Jo teigimu, sustojus pirmoje juostoje ir sukant iš jos į pirmą M. K. Čiurlionio gatvės juostą link Tunelio gatvės, troleibusai blokuoja kelią, mirksi šviesomis ir gula ant garsinių signalų.

„Ne kartą esu taip „pamokytas“. Beje, sustojus pirmoje juostoje dar iš paskos ir autobusų vairuotojai, sukantys i dešinę, apsignalizuoja, nors jokių taisyklių nepažeidi. Esu labai pasipiktinęs viešojo transporto vairuotojais, kurie jaučiasi karaliais kelyje ir patys nuolat sukelia avarines situacijas“, – tvirtino kaunietis.

Jo manymu, tokias situacijas reikia fiksuoti ir pranešti policijai, kadangi viešojo transporto vairuotojai jaučiasi nebaudžiami.

„Ketvirtadienio rytą toje pačioje sankryžoje maršrutinis mikroautobusas lyg niekur nieko pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui sukeldamas avarinę situaciją“, – pridūrė Rokas.

Reikia pažymėti, kad aptariamoje sankryžoje iš Vytauto prospekto pirmos juostos galima sukti į dešinę ir šviesoforui švytint raudonai – tai leidžia daryti ant eismo reguliavimo įrangos pritaisyta žalia rodyklė.

Nors į kairę, kaip minėjo skaitytojas, ženklai leidžia sukti ir iš pirmos juostos, galima spėti, kad link Tunelio gatvės važiuojantys troleibusai renkasi antrąją juostą nenorėdami trukdyti pro raudoną sukantiems į dešinę. O jau pradėję judėti per sankryžą, rikiuojasi į pirmą juostą, kadangi iškart už sankryžos – stotelė „Geležinkelio stotis“.

Pirmoje juostoje laukdamas žalio šviesoforo signalo lengvojo automobilio vairuotojas šioje situacijoje „stumiamas“ pirmyn, o pradėjęs judėti per sankryžą „spaudžiamas“ prie šaligatvio besirikiuojančių sunkiasvorių transporto priemonių.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rikiuotis sankryžose galima (laikantis KET 101, 104, 110 punktų) jeigu to nedraudžia judėjimo kryptį nurodantys kelio ženklai ir horizontalusis kelio žymėjimas. Pagal KET 140 punktą sankryžose draudžiama lenkti.

Ar pastebite Kaune daugiau probleminių vietų, kuriose viešasis transportas dažnai pažeidžia taisykles arba kelia nepatogumų kitiems eismo dalyviams? „Kas vyksta Kaune“ kviečia jas nurodyti komentaruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA