Vasarį kauniečiai už šilumą mokės mažiau | Kas vyksta Kaune

Vasarį kauniečiai už šilumą mokės mažiau

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo vasario 1 d. dėl sumažėjusių AB „Kauno energija“ palyginamųjų šilumos gamybos sąnaudų ir perkamos šilumos kainų centralizuotai tiekiamos šilumos kaina kauniečiams bei Kauno rajono ir Jurbarko gyventojams mažėja 0,9 proc.

Kaip praneša „Kauno energija“, kaina mažėja nepaisant to, kad sąlyginio kuro kaina padidėjo 0,8 proc. Šį padidėjimą kompensuoja ir nusveria sumažėjusi iš gamybos šaltinių perkamos šilumos kaina, kuri mažėja 2,6 proc. (vidutinė perkamos šilumos kaina mažėja nuo 3,03 iki 2,95 ct/kWh be PVM).

Vietoje šiuo metu galiojančios 6,18 ct/kWh su PVM centralizuotai tiekiamos šilumos kainos, įsigalios 6,13 ct/kWh su PVM vartotojams tiekiamos šilumos kaina.

Žiniasklaidoje pranešta, kad sausį ir vasarį kauniečiai už šilumą moka daugiausiai. Tačiau Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) paskelbtais sausio mėnesio šilumos kainų Lietuvoje duomenimis, šilumos kaina Kaune beveik atitinka Lietuvos vidurkį. Tai matoma VKEKK paskelbtame grafike.

Sausio šilumos kainų palyginimas / VKEKK grafikas

Analogiškas vasario mėnesio šilumos kainų Lietuvoje grafikas dar nėra paskelbtas, tačiau, įvertinus, kad vasarį šilumos kaina Kaune bus dar 0,9 proc. mažesnė, tikėtina, kad Lietuvos miestų mastu ji labiau priartės prie žemesniųjų kainų.

Pagal VKEKK patvirtintų Šilumos ir karšto vandens kainų nustatymo metodikų nuostatas, centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens kainos perskaičiuojamos ir nustatomos kiekvieną mėnesį, priklausomai nuo kuro bei perkamos šilumos kainų.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galima rasti bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA