Po komisijos padidinamuoju stiklu – Prienų rajono savivaldybės meras | Kas vyksta Kaune

Po komisijos padidinamuoju stiklu – Prienų rajono savivaldybės meras

A. Vaicekausko „Facebook“ paskyros nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Prienų rajono savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko elgesio. Bus aiškinamasi, ar politikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo. Manoma, kad A.. Vaicekauskas nedeklaravo svarbių finansinių ryšių ir galėjo priimti šališkus sprendimus.

Kaip informuoja VTEK, komisijai pateiktas pranešimas, kuriame teigiama, kad A. Vaicekauskas privačių interesų deklaracijoje nenurodė duomenų apie sūnaus vadovaujamą UAB „Martins ir Co“ bei žento vadovaujamą UAB „Ego motor“. Esą, 2016 ir 2017 m. savivaldybės taryba sprendė klausimus dėl smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo.

Taip pat teigiama, kad A. Vaicekauskas, būdamas pajininku (turtiniu įnašu patvirtinęs dalyvavimą unijos veikloje – „Kas vyksta Kaune“) bei paskolos gavėju, nėra deklaravęs ryšio su kredito unija „Prienų taupa“. O savivaldybės tarybai 2015-2017 m. sprendžiant klausimus dėl savivaldybės ir minėtos unijos ilgalaikio turto nuomos sutarties keitimo bei nutraukimo, meras šiuose posėdžiuose nenusišalino.

Kreipimesi į VTEK taip pat minima, kad meras yra sudaręs paskolos sandorį su AB „Swedbank“, tačiau 2016 m. nenusišalino savivaldybės tarybai balsuojant dėl savivaldybės paskolų šiam bankui grąžinimo termino pratęsimo.

Be kita ko, pranešta, jog A. Vaicekauskas nedeklaravo narystės Prienų ūkininkų sąjungoje, dėl kurios galėjo spręsti klausimus 2015 m. vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje, o taip pat nedeklaravo vykdomos ūkininko veiklos sandorių.

Lyg to būtų maža, pranešime tvirtinama, kad meras neužtikrino tinkamos kontrolės, kad Prienų rajono Jiezno gimnazijos direktorė Neringa Zujienė, Stakliškių gimnazijos direktorius Vygantas Kornejevas ir VšĮ Jiezo pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Povilas Rimkus nustatyta tvarka ir terminais deklaruotų privačius interesus.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA