Daugėja informacijos apie kraupioje avarijoje žuvusią daugiavaikę moterį | Kas vyksta Kaune

Daugėja informacijos apie kraupioje avarijoje žuvusią daugiavaikę moterį

BNS 2018/01/31 13:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio naktį automobilio avarijoje Kaune žuvusi moteris yra šešių vaikų mama, ji buvo įtraukta į socialinės rizikos asmenų sąrašą, šeima – gerai žinoma vaiko teisių specialistams.

„Pastaruoju metu su ja gyveno ir augo trys ikimokyklinio amžiaus vaikai – du berniukai ir mergaitė. Jauniausias iš jų gimęs 2016 metais. Iš trijų vyriausiųjų vienas vaikas gyvena su tėvu, o kiti du – globėjų žinioje“, – BNS nurodė Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė.

Jos duomenimis, žuvusi moteris po paskutinio vaiko gimimo buvo apgyvendinta Kauno kartų namuose, iš kurių į socialinį būstą išsikraustė prieš du mėnesius.

Du jauniausi moters vaikai anksčiau taip pat buvo iš jos paimti, tačiau pastebėjus teigiamus elgesio pokyčius moteriai grąžinti.

„Sesutė su jauniausiu broliuku nelaimės metu buvo namuose, o vyresnis brolis – paliktas savaitiniame darželyje. Šiuo metu visi trys mažyliai yra Kauno klinikinėje ligoninėje, kur praleis iki 7 dienų. Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai intensyviai ieško globėjų šeimos, kuri priimtų savo žinion visus tris vaikučius, nes jau šiai akimirkai jie patyrė didžiulį išgąstį, tad specialistai daro viską, kad ateityje vaikams streso būtų kiek įmanoma mažiau“, – sakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Avarija, kurioje trys žmonės žuvo, o dar du buvo sužaloti, įvyko automobiliui BMW bandant pabėgti nuo policijos pareigūnų. Apie 3.20 val. Nuokalnės gatvėje policijos pareigūnams nestojęs stabdomas automobilis po kelių minučių rastas prieš įvažiuojant į Šiaurės prospekto ir S. Žukausko gatvių žiedinę sankryžą, mašina buvo atsitrenkusi į stulpą.

Atvykę greitosios pagalbos darbuotojai 22 metų vairuotojui ir dviem keleiviams – priekyje sėdėjusiam 20 metų vaikinui ir gale sėdėjusiai 29–erių metų moteriai – konstatavo mirtį. Dar du keleiviai – 22 metų gale sėdėjusi mergina ir jos bendraamžis – sunkios būklės išvežti į ligoninę, jų būklė stabili, pavojaus gyvybei nėra.

Policijos duomenimis, automobilis lėkė itin dideliu greičiu, o juo vykę asmenys nebuvo prisisegę saugos diržų, nesuveikė oro pagalvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA