Po rytinio incidento V. Matijošaitis ketina naudotis vairuotojo paslaugomis | Kas vyksta Kaune

Po rytinio incidento V. Matijošaitis ketina naudotis vairuotojo paslaugomis

R. Tenio nuotr.

Antradienio rytą Šv. Gertrūdos gatvėje partrenkęs žmogų, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis papasakojo apie įvykio aplinkybes. Važiuojant mero dėmesį blaško miesto problemos – dėl to V. Matijošaitis planuoja darbo metu pradėti naudotis tarnybiniu automobiliu su vairuotoju.

[galerija kiek=”8″]

„Rytas kasdienis – nuvežiau draugės mergaitę į Jėzuitų gimnaziją Rotušės aikštėje. Mąsčiau, ką darysiu atvykęs į rytinį pasitarimą, kaip reikėtų tvarkyti Rotušės aikštę, netgi įrengti požeminį parkavimą, nes kažkas turi tam ryžtis. Tokiomis mintimis važiavau į darbą“, – sakė Kauno meras.

Jis teigė važiavęs lėtai, nes tai Senamiestis. Moteris perėjo per gatvę, o už perėjos – įstrižai ėjo, ar kaip – važiuojamojoje dalyje atsidūrė garbaus amžiaus vyras, gimęs 1937 m., kurio nei vardo, nei pavardės V. Matijošaitis nežino.

„Ir kliudžiau… Sustojau, ačiū Dievui, greitis buvo tikrai nedidelis. Jis nukrito ties automobilio priekiu. Iškart pamačiau gerai pažįstamą vaikiną – aš kėliau žmogų, o jo paprašiau, kad telefonu kviestų greitąją“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Nukentėjusįjį Kauno vadovas pasodino į savo mašiną, nes oras prastas – tada susirinko policija, greitoji pagalba. Apžiūrėję vyrą, medikai išsivežė jį į klinikas, o meras išvyko į policiją.

Eismo įvykis Šv. Gertrūdos gatvėje / Skaitytojų nuotr.

„Pėsčiojo gal ir nepastebėjau – mačiau tik moterį, kuri įveikė perėją, o pravažiavus perėją, už kelių metrų, išdygo ir vyras. Tačiau negaliu komentuoti, tiksliai nežinau. Žmogus garbaus amžiaus, bet tikras vyras – matosi, atidirbęs visą gyvenimą. Nedejavo, neverkė, oriai sėdėjo automobilyje. Bet pagal procedūras tada guldėme ant neštuvų, kėlėme į greitosios automobilį, kur vyras buvo apžiūrėtas“, – pasakojo V. Matijošaitis.

Krentant žmogui buvo prakirsta galva. „Kiek žinome, šiuo metu jis yra paprastoje palatoje. Po susitikimo su žiniasklaida važiuosiu į ligoninę. Žmogus tylaus charakterio, tikrai labai vyriškas, jau pasiekęs garbingą amžių. Pokalbis su juo buvo lakoniškas – sakė „nieko, viskas gerai“. Gal išsigando, patyrė šoką – tai suprantama“, – teigė meras. Detaliau incidento aplinkybių vyrai neaptarinėjo.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistė Karolina Vaikšnoraitė „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad 8.30 val. Šv. Gertrūdos g. eismo įvykyje sužalotas pacientas yra sąmoningas, jam suteikiama būtina pagalba, tačiau vyras išreiškė valią informacijos neteikti.

Kaip tvirtino V. Matijošaitis, jis atidžiai važinėja visą gyvenimą – itin rimtų eismo įvykių nėra turėjęs. „Bet dabar su komanda kalbėjomės, kad, vis dėlto, man reikės po miestą važinėti tarnybiniu automobiliu su vairuotoju, kaip tai daro visi merai, premjerai. Šiaip yra blogai, nes važiuojant mintys nukeliauja kitur – matai, ką mieste reikia tvarkyti, tai nukreipia dėmesį“, – svarstė meras.

Trejus metus V. Matijošaitis atvažinėjo pats, bet po šio įvykio atvažiavęs iki darbo, jo metu, ketina sėsti į keleivio vietą. „Labai atsakingai žiūriu į šį įvykį. Kiekvienas žmogus yra brangus ir man šiandien sunku kalbėti apie tai, kas nutiko“, – išgyveno pašnekovas.

Užsiminus šalia gyvenančius žmonės sakant, kad ypač po rekonstrukcijos, perėja naudotis pakankamai pavojinga, patys gyventojai nemato artėjančio automobilio, po įvykio policija betvarkant popierius V. Matijošaitis teigė ir pats išgirdęs pastabų šiai perėjai.

„Galbūt žmonės mėgsta pereiti ją įstrižai, kertant „zebrą“ per centrą, o ne eiti per gatvę tik ten, kur nubrėžta perėja. Čia yra tvarkytini dalykai“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA